fbpx

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ο ελληνικός στίβος, να ανοίξει τα φτερά του σε επίπεδο διεκδίκησης μεγάλων διοργανώσεων» (pic)

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ο ελληνικός στίβος, να ανοίξει τα φτερά του σε επίπεδο διεκδίκησης μεγάλων διοργανώσεων» (pic)

Στα “Νεστόρια” που έγιναν Καυταντζόγλειο, βρέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, στηρίζοντας, μάλιστα, τον ΣΕΓΑΣ σε περίπτωση που αποφασίσει να διεκδικήσει μία μεγάλη διοργάνωση, όπως ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Παρά το γεγονός αυτό, η πρόεδρός της ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα, έχει πει ότι είναι νωρίς για την ανάληψη μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η Σακοράφα μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε: «Εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση. Χρειάζεται προσεκτική οργάνωση και προγραμματισμός σε βάθος διετίας τουλάχιστον. Και το κόστος είναι σημαντικό αλλά, κυρίως, πρέπει να εξασφαλίσουμε απόλυτα την προοπτική της επιτυχίας για μια τέτοια διοργάνωση».

Κάτι που αλλάζει τα δεδομένα, αφού ο υφυπουργός Αθλητισμού την Δευτέρα (31/10), τόνισε πως από πλευράς Πολιτείας, αν υπάρξει διάθεση για την φιλοξενία ενός τόσο μεγάλου αθλητικού γεγονότος, θα στηρίξει την προσπάθεια.

Αργότερα, ο κ. Αυγενάκης προχώρησε σε μια ανάρτηση, γράφοντας τα εξής: «Στα 1α Νεστόρεια τη γιορτή στίβου για παιδιά 7-12 ετών, καθιερώνοντας να εορτάζουμε τον προστάτη του αθλητισμού μας, Άγιο Νέστορα, που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία από το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο και τον Σύνδεσμος προπονητών στίβου Β. Ελλάδος.

Εξαιρετικά όμορφη εκδήλωση, με 750 μικρές αθλήτριες και αθλητές από 21 σωματεία στίβου της Μακεδονίας, με τους γονείς τους στην κερκίδα να τα παρακολουθούν να τρέχουν, να κάνουν άλματα και ρίψεις, να διασκεδάζουν και να δένονται με τη δύναμη και τα οφέλη του Αθλητισμού.

Εκεί και η νεαρή Πρωταθλήτρια μας Ευρώπης στον ακοντισμό και πιο ανερχόμενη αθλήτρια της χρονιάς, η Ελίνα Τζένγκο με τον προπονητή της, Γιώργο Μποτσκαριώβ, τους οποίους και τιμήσαμε. Πρότυπο για τα παιδιά, που ενθουσιάστηκαν με την παρουσία της.

Εκεί και ο Γιάννης Αβραμιδης, ο νεαρός δεκαθλητής από τη Βέροια που τραυματίστηκε σοβαρά προ τριετίας στην προπόνηση, αλλά δεν το έβαλε κάτω και με τη βοήθεια όλων μας η αποκατάστασή του πηγαίνει καλά κι όπως ανακοίνωσε, θα επιστρέψει στον αθλητισμό ως ΑμεΑ! Ήταν πολύ συγκινητικό που οι γονείς του με τίμησαν για όσα κάναμε ώστε ο Γιάννης να ξαναπερπατήσει. Ήταν χρέος μας.

Εκεί και θρύλοι του αθλητισμού μας, όπως οι Ολυμπιονίκες μας Βούλα Πατουλίδου (και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης) και Τασούλα Κελεσίδου, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καταδύσεων Στέφανος-Ευάγγελος Τζιβόπουλος, οι βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Κούβελας, η επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο πολιτευτής Θεοφάνης Παπάς, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης, ο πρόεδρος των ΕΑΚΘ-Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Πετρόγλου και πάρα πολλά στελέχη της αθλητικής οικογένειας.

Κι όπως τόνισα, είναι ώρα και για τον ελληνικό στίβο, όπως άλλα μας αθλήματα, να ανοίξει πάλι τα φτερά του σε επίπεδο διεκδίκησης μεγάλων διοργανώσεων. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων.

Μπράβο στους διοργανωτές, στον πρόεδρο Γιάννη Σωσσίδη, το ΔΣ και τους εργαζομένους του Καυτανζογλείου, στον Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας και τον πρόεδρο Κώστα Λαμπρόπουλο, στους εθελοντές που βοήθησαν τα μέγιστα, στον παρουσιαστή Μάνος Τζατζιμάκης και σε όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή την τόσο όμορφη αθλητική γιορτή. Και του χρόνου!»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος