fbpx

Δεν διεκδικεί νέα θητεία ο Μπούμπκα

Δεν διεκδικεί νέα θητεία ο Μπούμπκα

Ο Σεργκέι Μπούμπκα, ο θρυλικός αθλητής του επί κοντώ, αποφάσισε να μην διεκδικήσει ξανά τη θητεία του προέδρου στην Ολυμπιακή επιτροπή της Ουκρανίας. Ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Ζαν Μπέλενιουκ και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 1992 στην ξιφασκία, Βαντίμ Γκουτσάιτ, είναι τα φαβορί για την αντικατάσταση του Μπούμπκα, ο οποίος είχε πάρει το χρυσό για λογαριασμό της Σοβιετικής Ένωσης το 1988 στην Σεούλ.

 Ο Μπέλενιουκ έγινε επίσης ο πρώτος μαύρος βουλευτής στην Ουκρανία το 2019 ενώ ο Γκουτσάιτ είναι ο υπουργός νεολαίας και αθλητισμού της χώρας. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου έχουν οριστεί για τις 17 Νοεμβρίου με τον Μπούμπκα να φέρεται ότι στηρίζει την περίπτωση του Γκουτσάιτ.

 Ο 58χρονος Μπούμπκα ανέλαβε πρόεδρος της ουκρανικής ολυμπιακής επιτροπής το 2005 και επίσης είναι μέλος της ΔΟΕ. Ο ίδιος ήταν επίσης ο πρώτος αντιπρόεδρος της IAAF που πλέον λέγεται World Athletics. Εκτός από κάτοχος χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, έχει κερδίσει μία σειρά από παγκόσμια πρωταθλήματα εκπροσωπώντας την Σοβιετική Ένωση και την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος