fbpx

Νίκος Σταματονικολός: Προετοιμασία με μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό U23

Νίκος Σταματονικολός: Προετοιμασία με μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό U23

Ο Νίκος Σταματονικολός ήταν ένας από τους εφήβους που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν, που αγωνίστηκε στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 στο Κάλι και κατέλαβε την 12η θέση, κάνοντας ατομικό ρεκόρ.

Μάλιστα, ο νεαρός αθλητής είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U20 στο Ντενιζλί με 7,72μ., ένα μεγάλο άλμα που ήταν οριακά με ευνοϊκό άνεμο (+2,3).

«Η προετοιμασία πάει καλά και κάποια μικρά προβλήματα που είχαμε, τα έχει ξεπεράσει και είναι αρκετά καλά. Οι προπονήσεις γίνονται στο ΟΑΚΑ και είναι σημαντικό γιατί γυμναζόμαστε δίπλα στα γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι και του Δημήτρη Βασιλικού», είπε στο Stivostime ο προπονητής του Νίκου Σταματονικολού, Παναγιώτης Μπαλταδούρος και συνέχισε: «Ο Νίκος έχει ως μεγάλο στόχο τη νέα χρονιά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία και στόχος είναι να σταθεροποιηθεί σε καλά άλματα. Γι’ αυτό θα μπει σε αγώνες στον κλειστό με στόχο τη βελτίωση».

Ο 19χρονος έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 7,44μ. που σημείωσε φέτος όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U20 στο Βελιγράδι, ενώ στον ανοιχτό είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στις Σέρρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος