fbpx

Αποκλεισμός 15 μηνών στον Γιακούμπ Ξέβινα

Αποκλεισμός 15 μηνών στον Γιακούμπ Ξέβινα

Ο Πολωνός αθλητής των 400 μέτρων Γιακούμπ Ξέβινα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 15 μηνών καθώς δεν ενημέρωσε για το μέρος που βρίσκεται για τρίτη φορά μέσα σε ένα έτος. Η πολωνική επιτροπή καταπολέμησης του ντόπινγκ ανακοίνωσε την ποινή που αποφάσισε το CAS.

 Η ενημέρωση για το μέρος που βρίσκεται ένας αθλητής είναι υποχρεωτική από τις αρχές καταπολέμησης του ντόπινγκ ώστε να μπορούν να εντοπίζουν τους αθλητές χωρίς να τους έχουν προειδοποιήσει από πριν για έλεγχο και τρία παραπτώματα σε περίοδο 12 μηνών αποτελούν παραβίαση του κανονισμού.

 «Η όλη κατάσταση δεν επηρεάζει μόνο εμένα αλλά πάνω από όλα την οικογένεια και τους δικούς μου ανθρώπους», είπε ο Ξέβινα. Την πρώτη φορά που παραβίασε τον κανονισμό ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020. Ο Ξέβινα ήταν σε νοσοκομείο πέντε χιλιόμετρα μακριά από την διεύθυνση που έχει δηλώσει ως οικεία του καθώς είχε υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση για αφαίρεση κήλης. Ο ελεγκτής κάλεσε τον αθλητή και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να είναι σπίτι του εντός 15 λεπτών με τον Ξέβινα να απαντά ότι είναι ανέφικτο.

 Η δεύτερη παράβαση σημειώθηκε τρεις μήνες μετά όταν δεν είχε δηλώσει που εδρεύει για το πρώτο τρίμηνο του 2021 με την πολωνική αρχή να του θυμίζει μέσω επιστολής αντί για e-mail ότι δεν έχει κάνει την απαραίτητη ενημέρωση. Ο 33χρονος συμπλήρωσε τη φόρμα δεδομένων στις αρχές Ιανουαρίου φέτος έχοντας όμως καθυστερήσει. Η τρίτη παράβαση σημειώθηκε το Μάρτιο όταν ήταν σε προπονητικό καμπ και κατόπιν συμβουλής του προπονητή αποφάσισε να μείνει για περισσότερες ημέρες από τον αρχικό προγραμματισμό χωρίς να το έχει δηλώσει στο σχετικό σύστημα.

Ο Ξέβινα ήταν μέλος της πολωνικής ομάδας που πήρε το χρυσό στα 4Χ400 μέτρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2018 στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας ενώ έχει πάρει επίσης αργυρό και χάλκινο στο αγώνισμα στο Άμστερνταμ το 2016 και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014 στην Ζυρίχη αντίστοιχα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε πάρει την πέμπτη θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος