fbpx

Αφαιρέθηκε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2012 από την Αντιούχ

Αφαιρέθηκε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2012 από την Αντιούχ

Η Ρωσίδα Νατάλια Αντιούχ δεν είναι πλέον η κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου που είχε πάρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, στα 400 μέτρα εμπόδια, όπως αποφάσισε η μονάδα διαφάνειας στίβου.

 Η Αντιούχ είχε πάρει τον τίτλο στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ένας τίτλος όμως που της αφαιρέθηκε καθώς βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Τα αποδεικτικά στοιχεία αποκαλύφθηκαν από το αρμόδιο εργαστήριο της παγκόσμιας επιτροπής καταπολέμησης του ντόπινγκ που εδρεύει στη Μόσχα.

 Η αφαίρεση του τίτλου σημαίνει ότι κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο αγώνισμα θεωρείται πλέον η Αμερικανίδα Λασίντα Ντέμους ενώ η Ζουζάνα Χέινοβα από την Τσεχία κάνει δικό της το αργυρό μετάλλιο και η Καλίσε Σπένσερ από την Τζαμάικα θα είναι κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου.

Η Ρωσίδα ήταν μέλος της ομάδας που πήρε το αργυρό στα 4Χ400 μέτρα στην ίδια διοργάνωση μαζί με τις Γιούλια Γκούστσινα, Αντονίνα Κριβοσάπκα και Τατιάνα Φίροβα αν και αυτό το μετάλλιο έχει ήδη αφαιρεθεί από την Κριβοπάσκα η οποία είχε βρεθεί θετική στην ουσία τουριναβόλη. Η Αντιούχ εκτίει ήδη ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών για προηγούμενο παράπτωμα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα αποτελέσματά της από τις 30 Ιουνίου 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος