fbpx

Η Παγκόμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε το καλεντάρι του World Indoor tour 2023

Η Παγκόμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε το καλεντάρι του World Indoor tour 2023

Σε επτά πόλεις και έξι χώρες θα διεξαχθεί του χρόνου η σειρά Indoor Tour Gold που διοργανώνει η World Athletics. Όπως κάθε χρόνο, τα μίτινγκ χωρίζονται σε κατηγορίες Gold, Silver και Bronze ή μπαίνουν στην κατηγορία Challenger και υπάγονται όλα στο World Indoor tour.

Σε ό,τι αφορά του tour, θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου από την Καρλσρούη. Ο Έλληνας πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου υπολογίζει σε αυτή τη σειρά μίτινγκ. Πάντως, στη σεζόν που πέρασε στον κλειστό, ο πρωταθλητής Ευρώπης είχε αγωνιστεί στο εξωτερικό μόνο στην Οστράβα και στο Μετς και το Βελιγράδι πριν ταξιδέψει πάλι στη σερβική πρωτεύουσα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, όπου έφθασε στο χρυσό μετάλλιο. Αντίθετα το 2021 είχε αγωνιστεί σε δύο μίτινγκ της σειράς στην Καρλσρούη που ήταν 3ος, στο Λιεβέν που ήταν 2ος και μετά στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Τόρουν.

Αγωνίσματα

Γυναίκες: 60μ, 800μ, 3000μ/5000μ, επί κοντώ, τριπλούν, σφαιροβολία
Άνδρες: 400μ, 1500μ, 60μ με εμπόδια, ύψος, μήκος

Πρόγραμμα 2023

27 Ιανουαρίου Καρλσρούη (Γερμανία)
4 Φεβρουαρίου Βοστόνη (ΗΠΑ)
8 Φεβρουαρίου Τόρουν (Πολωνία)
11 Φεβρουαρίου Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)
14 Φεβρουαρίου Λιεβέν (Γαλλία)
22 Φεβρουαρίου Μαδρίτη (Ισπανία)
25 Φεβρουαρίου Μπέρμιγχαμ (Βρετανία)

Στα Gold, ο νικητής/η νικήτρια σε κάθε αγώνισμα θα αναδεικνύεται μετά τον υπολογισμό των τριών καλύτερων εμφανίσεών του στα μίτινγκ.

Επίσης, θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο σε κάθε μίτινγκ, όλων των κατηγοριών. Στα Gold μίτινγκ θα δίνονται 7.000 δολάρια για κάθε αγώνισμα, με τον νικητή να παίρνει 3.000 δολάρια, στα Silver θα δίνονται 4.000 δολάρια και στα Bronze 2.500 δολάρια τουλάχιστον.

Δείτε εδώ ολόκληρο το καλεντάρι, με όλους τους αγώνες, όλων των κατηγοριών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος