fbpx

Σε δημοπρασία το αργυρό μετάλλιο του Λουτζ Λονγκ

Σε δημοπρασία το αργυρό μετάλλιο του Λουτζ Λονγκ

Το αργυρό μετάλλιο που πήρε ο Γερμανός Λουτζ Λονγκ στο μήκος, πίσω από τον Τζέσε Όουενς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, αναμένεται να πιάσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε δημοπρασία.

 Σε μία διοργάνωση που επισκιάστηκε από την παρουσία του Αδόλφου Χίτλερ ο οποίος προσπαθούσε να προωθήσει την ιδεολογία του, μία σπουδαία φιλία δημιουργήθηκε μεταξύ του Λονγκ και του Όουενς με τον Αμερικανό να ολοκληρώνει τη διοργάνωση με τέσσερα χρυσά μετάλλια. Οι δύο άνδρες κράτησαν επαφή διά αλληλογραφίας έως την στιγμή που ο Γερμανός σκοτώθηκε στο μέτωπο του πολέμου σε ηλικία 30 ετών το 1943 στην απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στην Σικελία.

 Στην τελευταία του επιστολή, ο Λονγκ, σαν να περίμενε το θάνατό του, έγραψε: «Πήγαινε στη Γερμανία όταν τελειώσει ο πόλεμος, κάποια μέρα θα βρεις τον Καρλο (σ.σ. τον υιό του) και θα του πεις για τον πατέρα του. Πες του πως ήταν οι εποχές όταν δεν μας χώριζε ο πόλεμος. Να τους πεις πως μπορεί να είναι η κατάσταση μεταξύ ανθρώπων σε αυτή τη Γη».

 86 χρόνια μετά την κατάκτηση εκείνου του αργυρού μεταλλίου, η οικογένεια του Λονγκ αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία αυτό το ιστορικό κειμήλιο, η αξία του οποίου αναμένεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος