fbpx

Αγώνες Κοινοπολιτείας 2022: Στον Πίτερ Μπολ το ανθρωπιστικό βραβείο Πίτερ Νόρμαν

Αγώνες Κοινοπολιτείας 2022: Στον Πίτερ Μπολ το ανθρωπιστικό βραβείο Πίτερ Νόρμαν

Ο δρομέας μεσαίων αποστάσεων Πίτερ Μπολ, ο οποίος ξέφυγε από τον εμφύλιο πόλεμο στο Σουδάν προτού εκπροσωπήσει την Αυστραλία σε δύο Ολυμπιακές διοργανώσεις και πάρει μετάλλιο σε Αγώνες Κοινοπολιτείας, βραβεύτηκε για το φιλανθρωπικό του έργο.

 Ο Μπολ κέρδισε το βραβείο που φέρει το όνομα του Πίτερ Νόρμαν ενώ τους τελευταίους 18 μήνες πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον και τους φετινούς Αγώνες Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ, όπου πήρε και το αργυρό μετάλλιο στα 800 μέτρα.

 Πέρα από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Μπολ επιδεικνύει και σπουδαίο κοινωνικό έργο παίρνοντας μέρος σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με στόχο την στήριξη των νέων μέσω του αθλητισμού, ειδικά τους συμπατριώτες που διέφυγαν στην Αυστραλία και δεν γνωρίζουν τη γλώσσα.

 Γεννημένος στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, διέφυγε με την οικογένειά του από τον εμφύλιο πόλεμο με πρώτο σταθμό την Αίγυπτο όπου μετά από μία τετραετία έφυγε για την Αυστραλία σε ηλικία μόλις δέκα ετών. Γνωρίζοντας τον στίβο στο σχολείο ο Μπολ πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο και σε εκείνους του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος