fbpx

Να εκπροσωπήσει τη Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες σκοπεύει ο Γκεμπρεσελασιέ!

Να εκπροσωπήσει τη Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες σκοπεύει ο Γκεμπρεσελασιέ!

Ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην καριέρα του προτίθεται να ανοίξει ο Ουεϊνάν Γκεμπρεσελασιέ. Ο 28χρονος δρομέας από την Ερυθραία βρίσκεται από το 2012 μόνιμα στη Βρετανία με πολιτικό άσυλο. Από φέτος τον Ιανουάριο έχει πια τη δυνατότητα να εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο στις διεθνείς διοργανώσεις, οπότε στόχος του είναι να αγωνιστεί υπό βρετανική υπηκοότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Γκεμπρεσελασιέ βρέθηκε για πρώτη φορά σε βρετανικό έδαφος το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου ως 18χρονος ήταν μάλιστα και σημαιοφόρος της τελετής έναρξης για την Ερυθραία. Αγωνιστικά, συμμετείχε στα 3.000μ. στιπλ όπου κατέλαβε την 10η θέση.

Ο Ουεϊνάν Γκεμπρεσελασιέ ως σημαιοφόρος της Ερυθραίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Μετά το τέλος των Αγώνων δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή στην Ερυθραία αλλά έμεινε στη Βρετανία, λαμβάνοντας πολιτικό άσυλο. Ο ίδιος προέβη σε αυτή την πράξη για να αποφύγει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία υπό το αυταρχικό καθεστώς του Ισάιας Αφουερέκι, ο οποίος κατέχει την εξουσία από το 1993, σε ένα μονοκομματικό πολιτικό σύστημα δίχως εκλογές.

Πλέον, ο Γκεμπρεσελασιέ έχει στραφεί στον μαραθώνιο και η εξαιρετική εμφάνισή του στον Μαραθώνιο του Λονδίνου (τερμάτισε με χρόνο 2:11.57) του άνοιξε πλήρως τον δρόμο για να συμμετάσχει σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις υπό τη βρετανική σημαία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος