fbpx

Σπάρταθλον: Για 2η συνεχόμενη χρονιά νικητής ο Ζησιμόπουλος

Σπάρταθλον: Για 2η συνεχόμενη χρονιά νικητής ο Ζησιμόπουλος

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος έγραψε ιστορία, νικώντας για δεύτερη φορά σερί στο “Σπάρταθλον“, στο οποίο οι δρομείς διασχίζουν την απόσταση από την Αθήνα ως την πόλη της Σπάρτης

Ο Έλληνας δρομέας υπεραποστάσεων ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 21:00:50 και σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ιστορία του θεσμού, ξεπερνώντας την επίδοση 21:53:42 του Γιάννη Κούρου, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Τόρου Σομίγια με χρόνο 21:18:06. Ο Ιάπωνας δρομέας έδωσε “μάχη” με τον Ζησιμόπουλο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε άλλος ένας Ιάπωνας, ο Γιοσιχίκο Ισικάουα με επίδοση χρόνο 23:06:46, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Ούγγρος, Τίμπορ Έρος με χρόνο 23:23:44. Οι τερματισμοί των δρομέων συνεχίζονται.

Η εκκίνηση του 40ού επετειακού “Σπάρταθλον” δόθηκε χθες το πρωί (06:40) στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Στη συνέχεια οι αθλητές ξεκίνησαν την προσπάθειά τους με προορισμό τη Σπάρτη με τον χρονικό περιορισμό να καταφέρουν να τερματίσουν εντός 36 ωρών από την εκκίνηση. Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Αγρινιώτης δρομέας μετά την Ελευσίνα από λάθος εντολή των διοργανωτών βρέθηκε εκτός διαδρομής, έτρεξε άσκοπα περίπου 7 χλμ., από την κορυφή της κούρσας βρέθηκε μέχρι και 54 λεπτά πίσω. Παρόλα αυτά, όμως ο 40χρονος δρομέας βρήκε τη δύναμη να αντιστρέψει τα δεδομένα και να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο, όταν στο ντεμπούτο τη στη διοργάνωση, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος