fbpx

Στέργιος Τσίρκας: «Ο ΑΜΑ κάνει τον Δήμο μας σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο»

Στέργιος Τσίρκας: «Ο ΑΜΑ κάνει τον Δήμο μας σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο»

Η συνέντευξη Τύπου για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτέλεσε για άλλη μια φορά το σημείο εκκίνησης της κορυφαίας εγχώριας αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικής διοργάνωσης.

Η συνάντηση των θεσμικών φορέων έγινε, στο Ολυμπιακό Μουσείο, που εμπλέκονται με το κορυφαίο γεγονός, το οποίο θα γίνει 12 και 13 Νοεμβρίου.

Σε αυτό συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας για την συνεισφορά του δήμου στην διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίρκας, δήλωσε: «Ο Δήμος μας είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός, που κάνει τον ιστορικό μας Δήμο σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Φέτος, μετά από τα δυο χρόνια πανδημίας, θα υποδεχτούμε πολύ περισσότερο κόσμο και είμαι σίγουρος πως με τη φετινή μας δουλειά, του χρόνου θα έρθει ακόμα περισσότερος. Ο Μαραθώνας είναι παγκοσμίως γνωστός και απόλυτα συνυφασμένος με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Οι χιλιάδες επισκέπτες, που φέτος θα έχουν διευκόλυνση στα μέσα μεταφοράς, θέλουμε πλέον να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ομορφιά του.

Οι πρωτοβουλίες της Προέδρου και του ΣΕΓΑΣ, πιστεύω πως θα βοηθήσουν ως προς το ο κόσμος να μην έρχεται και να φεύγει χωρίς να βλέπει κάτι, αλλά αντίθετα να επισκέπτεται τα αρχαιολογικά μας μουσεία, τη Λίμνη του Μαραθώνα, το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά και το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Ξεκινάμε με την αφή της φλόγας μια μέρα νωρίτερα, όπου για πρώτη φορά θα συμμετέχουν σχολεία του Δήμου μας, αφού θέλουμε τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή. Την ημέρα του αγώνα, έχουμε ετοιμάσει μαζί με όλους τους συλλόγους, και καθ’ όλη τη διαδρομή των περίπου 16 χιλιομέτρων μέσα στο Δήμο μας, διάφορα δρώμενα έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε τους συμμετέχοντες. Παράλληλα, φέτος προχωρήσαμε σε ορισμένα έργα που βελτιώνουν την αφετηρία με σκοπό να διευκολύνουμε τους αθλητές. Φτιάξαμε έναν περιφερειακό δρόμο που πιστεύω πως θα διευκολύνει τα μέγιστα στην ασφαλή προσέλευση των αθλητών. Ένα ακόμα πράγμα που πετύχαμε και αφορά μια ασάφεια που υπήρχε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της αφετηρίας με το υπουργείο οικονομικών, είναι πως πλέον η χρήση να ανήκει στο Δήμο μας.

Μπορούμε επομένως, με τη βοήθεια και της Πολιτείας και της Περιφέρειας, να προχωρήσουμε σε μελέτες για τη ανάπλαση του ιστορικού αυτού χώρου. Παράλληλα, κατά το μήκος της διαδρομής και ιδιαίτερα στη Νέα Μάκρη, όπου μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος, προχωρήσαμε στην αισθητική αναβάθμιση της Μαραθώνιας Διαδρομής, με υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου ηλεκτροδότησης, κάτι που θέλουμε να επεκταθεί σε όλο το μήκος της».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος