fbpx

Μαραθώνιος Λονδίνου: Απούσα η Κοσγκέι

Μαραθώνιος Λονδίνου: Απούσα η Κοσγκέι

Η κάτοχος της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στις γυναίκες, η Μπρίντιτ Κοσγκέι, δεν θα πάρει μέρος στο μαραθώνιο του Λονδίνου το Σάββατο, έναν αγώνα στον οποίο έχει αναδειχθεί νικήτρια δύο φορές, εξαιτίας τραυματισμού.

 Η 28χρονη από την Κένυα που έχει την απόλυτη επίδοση με δύο ώρες 14 λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα από το Σικάγο το 2019, είχε νικήσει στο Λονδίνο το 2019 και το 2020 ενώ νωρίτερα φέτος πήρε τη νίκη στο Τόκιο, στο μέρος που πήρε το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο.

 «Δυσκολεύομαι τον τελευταίο μήνα με ένα μυϊκό τραυματισμό στο δεξί μου πόδι», είπε η Κοσγκέι. «Η προπόνησή μου δεν είναι ιδανική και δεν είναι ο τρόπος που ήθελα να προετοιμαστώ για να είμαι στην καλύτερη κατάσταση για το Λονδίνο».

 Το νικηφόρο σερί της Κοσγκέι στη βρετανική πρωτεύουσα σταμάτησε την περασμένη χρονιά όταν τερμάτισε στην τέταρτη θέση με νικήτρια την συμπατριώτισσά της Τζόισιλιν Τζεπκοσγκέι. Ο μαραθώνιος του Λονδίνου διεξάγεται Οκτώβριο για τρίτη χρονιά στην σειρά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ενώ από την επόμενη χρονιά θα επιστρέψει στην παραδοσιακή ημερομηνία του Απριλίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος