fbpx

Δημήτρης Φραγκάκης: «Ο ΕΟΤ θα “πάρει” μαζί του στο εξωτερικό και τον ΑΜΑ»

Δημήτρης Φραγκάκης: «Ο ΕΟΤ θα “πάρει” μαζί του στο εξωτερικό και τον ΑΜΑ»

Στην συνέντευξη Τύπου για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διεξήχθη την Δευτέρα (27/9) στο Ολυμπιακό Μουσείο, συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε: «Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα, και δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να την γιορτάσουμε από την παρουσία μας εδώ. Περάσαμε δύσκολα τα δυο τελευταία χρόνια, και ανάμεσα σε αυτά που αλλάξαμε είναι και ο τρόπος προβολής στο εξωτερικό του ελληνικού αθλητισμού. Έχουν αλλάξει συνήθειες των ανθρώπων αλλά και ο τρόπος που επιλέγουν τους προορισμούς τους.

Τα τελευταία τρία χρόνια στον ΕΟΤ έχουμε μπει μπροστά και έχουμε συμμετάσχει σε πολύ σημαντικά αθλητικά γεγονότα της χώρας με διεθνή εμβέλεια. Στηρίξαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον κ.Πατούλη το Ράλι «Ακρόπολις» που είχε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, επίσης το Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, με τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό, τεράστια τηλεοπτική προβολή και απήχηση στα social media, και το τρίτο είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο ΕΟΤ δεν μπαίνει στον ΑΜΑ απλά ως άλλη μια χορηγία, με τον ΣΕΓΑΣ άλλωστε έχουμε μια στρατηγική συνεργασία που κ. Πρόεδρε ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Για εμάς ο ΑΜΑ συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Το ένδοξο παρελθόν και τη σύγχρονη Ελλάδα που αναλαμβάνει και φέρνει εις πέρας διοργανώσεις όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Δεν θα προβάλουμε μόνο τον αγώνα στο εξωτερικό κάτι που αποτελεί και υποχρέωση και δέσμευσή μας, αλλά επίσης όπου “ταξιδεύει” ο ΕΟΤ, κλασικός φορέας εξωστρέφειας της χώρας στο εξωτερικό, θα “πάρει” μαζί του και τον ΑΜΑ. Δεν θα περιοριστούμε λοιπόν σε μια προβολή 4-5 ημερών, αλλά να έχουμε και συνέχεια και να φτάσουμε το νήμα μέχρι τον επόμενο αγώνα. Αποτελεί υποχρέωσή μας και μια δράση που θα έχει και συνέχεια. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που προβάλουν έναν τόπο και αυτό το πετυχαίνει ο ΑΜΑ, όπου η συμμετοχή αποτελεί για τον κάθε ένα, μια προσωπική νίκη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος