fbpx

Κώστας Γκελαούζος: “Μοναδική εμπειρία το Φλάγκσταφ – Επιστρέφω στην Αθήνα μετά το Βερολίνο”

Κώστας Γκελαούζος: “Μοναδική εμπειρία το Φλάγκσταφ – Επιστρέφω στην Αθήνα μετά το Βερολίνο”

Απαιτητικό και πλήρως εξαντλητικό το πρόγραμμα που ακολούθησε ο Κώστας Γκελαούζος στο Φλάγκσταφ, το διάστημα των 65 ημερών που βρέθηκε εκεί.

Ο έμπειρος Έλληνας αθλητής, έχοντας δίπλα του τον συναθλητή του Παναγιώτη Καραΐσκο, ξεκίνησε την προετοιμασία του στο διάσημο υψόμετρο των 2100μ. με στόχο, φυσικά, μια καλή επίδοση στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ενώ στη συνέχεια των δηλώσεων του, ανέφερε πως με την ολοκλήρωση της προσπάθειας του στη Γερμανία, θα επιστρέψει στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, για να επιδιώξει μια αντίστοιχα καλή επίδοση στον εγχώριο Μαραθώνιο.

Οι δηλώσεις του Κώστα Γκελαούζου

«Στον μαραθώνιο του Βερολίνου σίγουρα θέλω έναν χρόνο κάτω από το ατομικό μου 2.14.30. Θεωρώ πως αν δεν πάει κάτι στραβά την ημέρα του αγώνα, θα είμαι σε θέση να τρέξω κάτω από τις 2.14.00. Ο στόχος μου είναι να κυνηγήσω μέσω του ράνκινγκ την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Για να συμβεί αυτό θέλω από φέτος να αρχίσω να προσεγγίζω επιδόσεις στο 2.13.00 ώστε του χρόνου να επιδιώξω ακόμη καλύτερους χρόνους. Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο θεωρώ πως είμαι περίπου 20% βελτιωμένος σε όλα τα στάδια της προπόνησης. Νομίζω πως αυτό συμβαίνει γιατί έχει αλλάξει προς τα πάνω το επίπεδο στο αγώνισμα, την ίδια ώρα που εμείς έχουμε μείνει πίσω. Δε θεωρώ πως είναι παράλογο εκεί που έχει φτάσει το όριο. Απλώς πλέον έχει γίνει δυσκολότερη και η πρόκριση μέσω του ράνκινγκ. Μετά το Βερολίνο θα πάω στις ιταλικές Άλπεις για να κάνω εκεί την προπόνηση μου. Αρχές Νοεμβρίου θα επιστρέψω στην Ελλάδα για να τρέξω στον Μαραθώνιο της Αθήνας (13/11). Φέτος με την ενίσχυση από τους χορηγούς και την Ομοσπονδία αποφάσισα να ακολουθήσω το σωστό τρόπο για την προετοιμασία μου. Οι δρόμοι αντοχής χρειάζονται υψόμετρο χωρίς αυτό δεν μπορούν να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος