fbpx

Αγωνίσματα εκτός σταδίων ζητά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κόου

Αγωνίσματα εκτός σταδίων ζητά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Κόου

Στην πρόταση να διεξαχθούν αγωνίσματα του στίβου και εκτός σταδίων στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, προχώρησε ο Σεμπάστιαν Κόου. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη ΔΟΕ, αλλά και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής “Παρίσι 2024” Τονί Εστανγκέ, όπως και τον εκτελεστικό της διευθυντή, Ετιέν Τομπουάν, σχετικά με αυτή την ιδέα.

Ο Κόου προχώρησε σε αυτή την πρόταση, θεωρώντας την ως τον βέλτιστο τρόπο ώστε ο στίβος να έρθει ακόμη εγγύτερα σε φιλάθλους που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τις κερκίδες των σταδίων, προσφέροντας έτσι και τη “φυσικότητα” της εμπειρίας την οποία στερεί μία τηλεοπτική μετάδοση.

“Ειλικρινά πιστεύω πως πρέπει να εκδημοκρατίσουμε το άθλημα. Δεν γίνεται να περιορίζεται μονάδα σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν εισιτήρια ή είναι τυχεροί σε κάποια κλήρωση. Θα πρέπει να διευρύνουν τη βάση των φιλάθλων όσο το δυνατών περισσότερο.

Νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Κατανοώ πως αυτό αυξάνει τις δυσκολίες στο κομμάτι της ασφάλειας όπως και του κόστους, αλλά βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με το όραμα της ΔΟΕ να διευρύνει την επιρροή του σπορ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόου, εξηγώντας το πνεύμα της πρότασής του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος