fbpx

Τεντόγλου: Με 66.000 ευρώ στην… τσέπη ο Έλληνας αθλητής αν κερδίσει το Diamond League

Τεντόγλου: Με 66.000 ευρώ στην… τσέπη ο Έλληνας αθλητής αν κερδίσει το Diamond League

O Μίλτος Τεντόγλου αν νικήσει σήμερα το πρώτο του Diamond League θα κάνεις ρεκόρ εσόδων. Ο αγώνας του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 21:00.

Κατάμεστο θα είναι το Λέτζιγκρουντ, καθώς έχουν φύγει και τα 30.000 εισιτήρια που ήταν διαθέσιμα.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι με τις τρεις νίκες που έχει καταγράψει φέτος στη σειρά των αγώνων του Diamond League έχει εισπράξει 30.000 ευρώ (10.000 ευρώ η νίκη) συν 6.000 για τη δεύτερη θέση στο Μονακό. Στο σύνολο των 36.000 ευρώ θα προστεθούν επιπλέον 30.000 για να φτάσει τα 66.000. Αν σε αυτά υπολογιστούν και τα μπόνους που θα εισπράξει από τους χορηγούς για την επιτυχία του διαμαντιού, τότε το ποσό φτάνει τα 75.000 ευρώ.

Αν ο Τεντόγλου επικρατήσει σήμερα, θα γράψει ιστορία καθώς θα γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατακτά το διαμάντι. Θυμίζουμε ότι, η Κατερίνα Στεφανίδη (4 φορές) και η Νικόλ Κυριακοπούλου (1) είναι οι Ελληνίδες αθλήτριες που έχουν κερδίσει όλα τα ελληνικά διαμάντια.

Συμπληρώνοντας στο βιογραφικό του και το διαμάντι, ο μοναδικός τίτλος που θα του λείπει, θα είναι το παγκόσμιο στο ανοιχτό γήπεδο που θα τον περιμένει τον επόμενο Αύγουστο στη Βουδαπέστη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος