fbpx

Εννιαήμερη διάρκεια θα έχει το Παγκόσμιο του 2023

Εννιαήμερη διάρκεια θα έχει το Παγκόσμιο του 2023

Μία λιγότερη αγωνιστική ημέρα θα διαθέτει το πρόγραμμα της Βουδαπέστης, με αρκετές καινοτομίες.

Η μείωση του αγωνιστικού προγράμματος κατά μία ημέρα είναι η πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη που προκύπτει από την ανακοίνωση του σχεδίου για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2023. Σε αντίθεση με τις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις όπου τα αγωνίσματα μοιράζονταν σε δέκα ημέρες, εδώ η Διεθνής Ομοσπονδία επέλεξε να πάει σε ένα ελαφρώς πιο “συμπυκνωμένο” καλεντάρι.

Παράλληλα, αποφασίστηκε όλοι οι τελικοί να γίνουν αποκλειστικά στην απογευματινή ζώνη, με κάθε μία από τις εννέα ημέρες του προγράμματος να έχει τουλάχιστον τέσσερις τελικούς μεταλλίων.

“Η ανακοίνωση του προγράμματος είναι ένα σημαντικό ορόσημο ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου της Βουδαπέστης το 2023, που απέχει λιγότερο από έναν χρόνο. Έπειτα από τον εντυπωσιακό αριθμό φιλάθλων που είδαμε τόσο στο Μπέρμπιγχαμ για τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, όσο και στο Μόναχο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την περασμένο μήνα, γνωρίζουμε πως όλη η Ευρώπη διψάει για στίβο. Θέλουμε λοιπόν να φέρουμε για πρώτη φορά τη μεγαλύτερή μας διοργάνωση στο κέντρο της Ευρώπης.

Η δημιουργία ενός προγράμματος για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου είναι μία περίπλοκη ισορροπία, στην οποία πρέπει να συνυπολογιστούν οι ανάγκες των αθλητών, των τηλεοπτικών δικτύων, της οικοδέσποινας πόλης, αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκομένων, κυρίως στο εμπορικό κομμάτι.

Είμαι αισιόδοξος πως η επιστροφή σε ένα πρόγραμμα εννέα ημερών, με τους τελικούς να γίνονται αποκλειστικά στην απογευματινή ζώνη στο στάδιο, θα χαίρει θερμής υποδοχής από τους αθλητές, τους φιλάθλους στη Βουδαπέστη και όλους όσοι θα μας παρακολουθούν σε ολόκληρο τον κόσμο”, δήλωσε σχετικά ο πρόεδρο της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόου.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το διάστημα 19-27 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος