fbpx

Ευρωπαϊκό: Τρίτη θέση στον πίνακα μεταλλίων η Ελλάδα!

Ευρωπαϊκό: Τρίτη θέση στον πίνακα μεταλλίων η Ελλάδα!

Μια ακόμη σπουδαία επίδοση για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, αφού κατετάγη τρίτη στον πίνακα μεταλλίων.

Σπουδαία δουλειά έκαναν οι αθλητές – αθλήτριες εκπρόσωποι της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο Μόναχο. Μετά τις τεράστιες επιδόσεις της Ελίνας Τζένγκο και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, έφεραν την Ελλάδα στην 3η θέση του πίνακα μεταλλίων, μια ημέρα πριν το φινάλε της διοργάνωσης.

Η συγκεκριμένη θέση θα είναι η καλύτερη στη ιστορία της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αν και εφόσον δεν αλλάξει η τελική κατάταξη στην τελευταία μέρα των αγώνων.

Πρώτη στην σχετική κατάταξη είναι η Γερμανία με 5 χρυσά, 7 αργυρά και 2 χάλκινα, ενώ δεύτερη είναι η Μεγάλη Βρετανία με 5 χρυσά, 5 αργυρά και 8 χάλκινα.

Για να χαθεί η τρίτη θέση, πρέπει την τελευταία μέρα των αγώνων η Ισπανία να πάρει 1 χρυσό ή η Ολλανδία 1 αργυρό ή οι χώρες που είναι πίσω μας, να πάρουν 2 χρυσά και τουλάχιστον 1 αργυρό. Το πιο πιθανό σενάριο, με βάση το πρόγραμμα, είναι να χάσουμε τη 3η θέση από την Ισπανία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ η Ελλάδα, ήταν δύο φορές η 5η, σε Μόναχο το 2002 και Βερολίνο το 2018.

Η πρώτη 8αδα στα μετάλλια μετά την 6η ημέρα (χρυσό-αργυρό-χάλκινο)

1. Γερμανία (5-7-2) σύνολο: 14
2. Μεγάλη Βρετανία (5-5-8) σύνολο: 18
3. Ελλάδα (4-1-0) σύνολο: 5
4. Ολλανδία (4-0-2) σύνολο: 6
5. Ισπανία (3-3): σύνολο 6
6. Νορβηγία (3-0-2) σύνολο: 5
7. Πολωνία (2-5-4) σύνολο: 11
8. Ιταλία (2-2-5) σύνολο: 9

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος