fbpx

Ευρωπαϊκό Στίβου: Στον τελικό η Τζένγκο

Ευρωπαϊκό Στίβου: Στον τελικό η Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο έστειλε το ακόντιο στα 61,28μ. και πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο. 

Μόλις στη δεύτερή της προσπάθεια κατάφερε η Ελίνα Τζένγκο να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του ακοντισμού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με βολή στα 61,28μ. ξεπέρασε εύκολα το όριο και θα προσπαθήσει το Σάββατο να πλησιάσει τα μετάλλια στην πρώτη της παρουσία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η πρώτη βολή της 19χρονης αθλήτριας ήταν στα 57,20μ., ενώ στη δεύτερη πέτυχε την καλύτερη επίδοση των προκριματικών πίσω από την Λιβέτα Γιασιουνάιτε από τη Λιθουανία (61,85 μ.). 

«Στην πρώτη βολή μπήκα λίγο χαλαρά, στη δεύτερη ήμουν συγκεντρωμένη, ήταν καλή βολή, αλλά πάλι με τεχνικά λάθη. Έχω πολύ θετική ψυχολογία για τη συνέχεια και νομίζω πως φάνηκε και από το σημερινό μου αγώνα. Πάμε τελικό με πολύ καλή διάθεση. Η βολή στα 65,40 μ. με είχε μαγκώσει λίγο, αλλά είχα πει στον εαυτό μου πως πρέπει να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ και να μην το σκέφτομαι. Αυτά τα μέτρα τα έχω. Ακόμη και η σημερινή βολή, ήταν βολή που είχε και άλλα περιθώρια να πάει μακριά. Για να μπορέσεις να ρίξει καλά στο ακόντιο πρέπει να είσαι χαλαρός, αν πιεστείς δεν βγαίνουν βολές, κάνεις τεχνικά λάθη.

Πάμε γερά στον τελικό. Θέλω να απολαύσω τον αγώνα, είμαι 19 χρονών και αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο. Σίγουρα θα προσπαθήσω για ένα μετάλλιο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος