fbpx

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Νικητής στο μαραθώνιο ο Κίπλανγκατ (vid)

Αγώνες Κοινοπολιτείας: Νικητής στο μαραθώνιο ο Κίπλανγκατ (vid)

Νικήτρια στις γυναίκες η Τζέσικα Στένσον από την Αυστραλία.

Ο Βίκτορ Κίπλανγκατ από την Ουγκάντα πήρε τη νίκη στο μαραθώνιο των Αγώνων Κοινοπολιτείας που διεξήχθη στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ. Ο Κίπλανγκατ τερμάτισε σε δύο ώρες δέκα λεπτά και 55 δευτερόλεπτα παρά το ότι σε κάποιο σημείο φάνηκε να παίρνει λάθος κατεύθυνση ωστόσο επικράτησε με διαφορά 34 δευτερολέπτων από τον Αλφόνς Σίμπου από την Τανζανία με τον Κενυάτη Μάικλ Μούγκο Γκίτε να ολοκληρώνει την τριάδα του βάθρου.

 Ο Κίπλανγκατ έγινε ο πρώτος αθλητής από την Ουγκάντα που επικρατεί στο μαραθώνιο των Αγώνων Κοινοπολιτείας ακολουθώντας τα βήματα του συμπατριώτη του, Τζόσουα Τσεπτεγκέι που πήρε χρυσό μετάλλιο στα πέντε και τα δέκα χιλιάδες μέτρα στο Γκολντ Κόουστ το 2018.

 Η Αυστραλή Τζέσικα Στένσον, κάτοχος δύο χάλκινων μεταλλίων, αυτή τη φορά έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού με επίδοση δύο ωρών 27 λεπτών και 31 δευτερολέπτων. Η ίδια αποσπάστηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων με την Μάργκαρετ Ουανγκάρι Μουριούκι από την Κένυα και τη Χελάλια Γιοχάνες από τη Ναμίμπια ωστόσο είχε περισσότερες δυνάμεις και τις άφησε πίσω στα τελευταία χιλιόμετρα για να νικήσει με διαφορά 29 δευτερολέπτων. Η 34χρονη είχε νοσήσει με κορονοϊό μόλις ένα μήνα πριν ωστόσο πρόλαβε να βρει έγκαιρα την απαραίτητη φυσική κατάσταση.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος