fbpx

ΔΟΕ: Η “χρυσή” σπρίντερ Αλισον Φίλιξ στην Επιτροπή Αθλητών

ΔΟΕ: Η “χρυσή” σπρίντερ Αλισον Φίλιξ στην Επιτροπή Αθλητών

«Προνόμιο η εκπροσώπηση αθλητών», δήλωσε η Αμερικανίδα σπρίντερ Ολυμπιονίκη του στίβου, με τα 11 μετάλλια.

Η Άλισον Φίλιξ διορίστηκε από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ στην Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Μια ομάδα που χρησιμεύει ως σύνδεσμος μεταξύ των αθλητών και της ΔΟΕ, όπως αανακοίνωσε το σώμα σήμερα Τετάρτη (27/07).

Μαζί με την Αμερικανίδα σπρίντερ, Ολυμπιονίκη του στίβου, εντάχθηκαν στην Επιτροπή Αθλητών και ο Άλιστερ Μπράουνλι αθλητής του τριάθλου, ο Ολουσέγι Σμιθ, αθλητής με συμμετοχή και στους Θερινούς και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και η Μασομά Αλί Ζάντα αθλήτρια της ποδηλασίας οι οποίοι και μπορούν να “υπηρετήσουν” από μία θητεία έως και οκτώ έτη, “δίνοντας φωνή” στους αθλητές και λαμβάνoντας υπόψη τις απόψεις τους για τις Ολυμπιακές αποφάσεις.

«Θα είναι προνόμιο να εκπροσωπήσω τους αθλητές του Ολυμπιακού κινήματος και να παίξω ένα μικρό ρόλο βοηθώντας στην πραγματοποίηση των ονείρων περισσότερων νέων ανθρώπων», δήλωσε η Άλισον Φίλιξ, μια από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες στην ιστορία του στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων, κατέκτησε 11 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες – συμπεριλαμβανομένων επτά χρυσών!

Αποσύρθηκε μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο Γιουτζίν του Όρεγκον τον τρέχοντα μήνα, όπου βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να κερδίσουν το χρυσό στα 4×400μ.

Η Επιτροπή θ΄ αποτελείται πλέον από 14 γυναίκες και 9 άνδρες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος