fbpx

Παγκόσμιο: «Βασίλισσα» ξανά η Ρόχας

Παγκόσμιο: «Βασίλισσα» ξανά η Ρόχας

Η κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο τριπλούν πήρε για τρίτη διαδοχική φορά τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Η Γιουλιμάρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα απόδειξε ότι παραμένει ανίκητη στο τριπλούν καθώς πήρε τρίτο διαδοχικό τίτλο παγκόσμιας πρωταθλήτριας στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Γιουτζίν του Όρεγκον. Έχοντας περάσει στον τελικό με το πρώτο της άλμα, η 26χρονη ήταν ανώτερη στον τελικό και η επίδοση των 15,47 μέτρων που της έδωσε τη νίκη ήρθε μόλις στη δεύτερη προσπάθειά της. Το κοινό περίμενε με την ελπίδα να δει και ένα παγκόσμιο ρεκόρ ωστόσο η Ρόχας δεν μπόρεσε να βελτιώσει την επίδοσή της και έμεινε 20 εκατοστά πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ των 15,67 μέτρων που είχε σημειώσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 Η Τζαμάικα βρήκε νέο λόγο για πανηγυρισμούς με την Σανιέλα Ρίκετς να παίρνει τη δεύτερη θέση με 14,89 μέτρα ενώ η τρίτη πήγε στην ντόπια, την Αμερικανίδα Τόρι Φράνκλιν που είχε την καλύτερη της επίδοση στη χρονιά με 14,72. Παρά την επιτυχία η Ρόχας δεν ήταν ικανοποιημένη από την απόδοσή της. «Δεν ήταν η απόσταση που ήθελα αλλά είμαι χαρούμενη. Ήταν μία όμορφη ημέρα αν και δεν ήταν η καλύτερή μου. Ήρθα εδώ με σύντομη προετοιμασία, επιστρέφω από τραυματισμό και πιστεύω ότι αυτός ο τίτλος είναι η επιβράβευση για την επιμονή μου, τη θέληση και την πίστη μου. Η αίσθηση είναι διαφορετική από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι αλλά είναι επίσης ξεχωριστή επειδή το Όρεγκον μου φέρνει καλές αναμνήσεις».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος