fbpx

Παγκόσμιο: Σάρωσαν στα 100 μέτρα οι ΗΠΑ

Παγκόσμιο: Σάρωσαν στα 100 μέτρα οι ΗΠΑ

O Αμερικανός Φρεντ Κέρλεϊ επικράτησε στο Όρεγκον με την ομάδα των ΗΠΑ να κάνει το 1-2-3 στο βάθρο.

Για μόλις τρίτη φορά στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν δικές τους και τις τρεις θέσεις του βάθρου στα 100 μέτρα των ανδρών. Στο Γιουτζίν του Όρεγκον νικητής αναδείχθηκε ο Φρεντ Κέρλεϊ, με διαφορά δύο εκατοστών του δευτερολέπτου μπροστά από τους συμπατριώτες του, Μάρβιν Μπρέισι και Τρέιβον Μπρόμελ. Τις δύο προηγούμενες φορές που οι ΗΠΑ πήραν και τα τρία μετάλλια στα 100 μέτρα ανδρών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν στο Τόκιο το 1991 με τους Καρλ Λιούις, Λιρόι Μπάρελ και Ντένις Μίτσελ με τον Καρλ Λιούις να είναι μέλος και στην επιτυχία του 1983 στο Ελσίνκι μαζί με τους Κάλβιν Σμιθ και Έμιτ Κινγκ.

 «Γνωρίζω ότι αυτή η νίκη άνοιξε πολλές πόρτες για εμένα», είπε ο Κέρλεϊ. «Το μέλλον είναι λαμπρό για εμένα. Είναι υπέροχο να είμαι μεταξύ των σπουδαίων, το έκαναν το 1991, το κάναμε το 2022. Γράφτηκε ιστορία, είναι κάτι που έχει συμβεί μόλις τρεις φορές».

 Η νίκη αυτή αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο ατομικό τίτλο του Κέρλεϊ και ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Τεξανός σπρίντερ πέρασε στα 100 μέτρα από το αγώνισμα των 400 μέτρων μόλις στην αρχή της περασμένης χρονιάς. Μεταξύ των πρώτων που του έδωσαν συγχαρητήρια ο θρυλικός Γιουσέιν Μπολτ, με τον 27χρονο Κέρλεϊ να παίρνει μέρος και στο αγώνισμα των 200 μέτρων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος