fbpx

Παγκόσμιο: “Αντίο” με μετάλλιο η Φίλιξ

Παγκόσμιο: “Αντίο” με μετάλλιο η Φίλιξ

Τέλος σε μία καριέρα 20 ετών με το χάλκινο μετάλλιο στα 4 επί 400 μέτρα του Όρεγκον.

Η Άλισον Φίλιξ ολοκλήρωσε μία μεγάλη πορεία στον στίβο με το χάλκινο μετάλλιο στα 4 επί 400 μέτρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Γιουτζίν του Όρεγκον . Η Αμερικανίδα φάνηκε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη όταν βρέθηκε μπροστά προτού η Μαριλέιντι Παουλίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία και Φέμκε Μπολ από την Ολλανδία την προσπεράσουν.

 Με τη Φίλιξ να έχει αποκλείσει την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, το χάλκινο μετάλλιο στο Όρεγκον αποτελεί ουσιαστικά τον τελευταίο της αγώνα στο υψηλότερο επίπεδο. Με αυτό το χάλκινο μετάλλιο η Αμερικανίδα έφτασε συνολικά τα 30 σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ένιωσα την αγάπη και χάρηκα που έτρεξα με αποτέλεσμα να αισθάνομαι πολύ υπερήφανη απόψε όπως επίσης και γεμάτη».

 Η Φίλιξ πήρε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 στο αγώνισμα των 200 μέτρων, προτού κάνει δικά της ακόμα επτά στις διοργανώσεις του Πεκίνου, του Λονδίνου, του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Τόκιο. Η 36χρονη αθλήτρια πήρε 19 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, περισσότερα από κάθε άλλο πρόσωπο στην ιστορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε φορές γνώρισε την ύψιστη τιμή από την αμερικανική ομοσπονδία στίβου, παίρνοντας το βραβείο που φέρει το όνομα του Τζέσε Όουενς και της Τζάκι Τζόινερ-Κέρσι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος