fbpx

Παγκόσμιο: Στο Τόκιο η διοργάνωση του 2025

Παγκόσμιο: Στο Τόκιο η διοργάνωση του 2025

Η ιαπωνική πρωτεύουσα επικράτησε του Ναϊρόμπι, της Σιγκαπούρης και της Σιλεσίας.

Το Τόκιο ανακοινώθηκε ως η διοργανώτρια πόλη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2025, η δεύτερη φορά που η ιαπωνική πρωτεύουσα θα αναλάβει τη διοργάνωση καθώς το είχε κάνει και το 1991. Το Τόκιο διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2021 χωρίς την παρουσία κοινού εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

 «Ελπίζω ότι αυτή θα είναι μία λαμπρή στιγμή για την Ιαπωνία καθώς θα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της εθνικής ομοσπονδίας στίβου με την παρουσία των κορυφαίων ονομάτων στην πόλη», είπε ο πρόεδρος της World Athletics, ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου. Οι εγκαταστάσεις πήραν πολλά θετικά σχόλια από τους αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 με την επίτευξη παγκόσμιων ρεκόρ από τον Κάρστεν Βάρχολμ και την Σίντνεϊ ΜακΛόκλιν στα 400 μέτρα εμπόδια ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

 «Η ιστορία έχει δείξει ότι διαθέτουμε την ικανότητα και την ενέργεια να υποδεχθούμε τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου και να εμπνεύσουμε το παγκόσμιο κοινό. Υποσχόμαστε ότι το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο θα είναι γεμάτο θεατές και θα δημιουργηθεί μία αξέχαστη εμπειρία για τους αθλητές και όλοι όσοι εμπλέκονται», είπε ο πρόεδρος της ιαπωνικής ομοσπονδίας στίβου, Μιτσούγκι Ογκάτα.

 Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών το οποίο όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκε για ένα έτος. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, η Βουδαπέστη, θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του 2023 και με το Τόκιο επανέρχεται ο διετής κύκλος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος