fbpx

Asian Games: Τίτλος με διαφορά ενός βαθμού για την Ινδία, πρώτα χρυσά μετάλλια για Βόρεια Κορέα και Βιετνάμ

Asian Games: Τίτλος με διαφορά ενός βαθμού για την Ινδία, πρώτα χρυσά μετάλλια για Βόρεια Κορέα και Βιετνάμ

Η Ινδία επιβλήθηκε της Κίνας με διαφορά ενός βαθμού στον τελικό του ομαδικού πιστολιού 10 μέτρων των ανδρών.

 Στους Ασιατικούς Αγώνες που διεξάγονται στη Χανγκζού της Κίνας, οι Σαραμπιότ Σινχ, Αργιούν Σινχ Τσίμα και Σίβα Ναρβάλ νίκησαν τους οικοδεσπότες με 1.734 βαθμούς έναντι 1.733 των αντιπάλων τους πλησιάζοντας σε απόσταση 16 βαθμών από το ρεκόρ διοργάνωσης που κρατάει από το 2002.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη Βόρεια Κορέα είναι γεγονός και ήρθε στον κινούμενο στόχο γυναικών με τη Ρι Τζι-Γιε να φτάνει τους 284 βαθμούς με έξι bullseyes επικρατώντας με διαφορά δύο βαθμών της Αλεξάντρα Σαντουακάσοβα από το Καζακστάν. Η Βόρεια Κορέα πήρε και το χάλκινο μετάλλιο με την Πάεκ Οκ-Σιμ.

Η Βόρεια Κορέα πανηγύρισε τον τίτλο στο αντίστοιχο ομαδικό αγώνισμα των γυναικών. Η Ρι Τζε-Γιού ένωσε τις δυνάμεις της με την Πάεκ Οκ-Σιμ και τη Μιονγκχιάνγκ Πανγκ φτάνοντας συνολικά τους 840 βαθμούς, όσους είχαν και οι Καζάκες Φατίμα Ιμαζάροβα, Ζούχρα Ιρναζάροβα και Αλεξάντρα Σαντουακάσοβα, οι πρώτες ωστόσο είχαν 20 bullseyes έναντι 12 των αντιπάλων τους. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ινδονησία.

To πρώτο του χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε και το Βιετνάμ με τον Φαμ Κουάνγκ Χούι να παίρνει τον τίτλο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων πλησιάζοντας στα 2 δέκατα του βαθμού το ρεκόρ διοργάνωσης που σημείωσε ο Ινδός Τσαουντχάρι Σαουράμπ στην Τζακάρτα το 2018. Το αργυρό μετάλλιο πήγε στον Νοτιοκορεάτη Λι Βον-Χο ενώ το χάλκινο πήρε ο Βλαντίμιρ Σβέτσνικοφ από το Ουζμπεκιστάν.

Το δίδυμο των Έντουαρντ Γιετσένκο και Ασέμ Ορινμπάι από το Καζακστάν πήρε το χρυσό μετάλλιο στο μεικτό ομαδικό σκιτ επικρατώντας με διαφορά 5 βαθμών της Εμάν Αλ-Σαμάα και του Αμπντουλάχ Αλ-Ρασίντι, ο οποίος είχε πάρει τον τίτλο στο ατομικό. Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος στη διοργάνωσης για την Ορινμπάι που πήρε το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό των γυναικών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή