fbpx

Παγκόσμιο: “Χάλκινη” η Κατζουράκη στο σκιτ

Παγκόσμιο: “Χάλκινη” η Κατζουράκη στο σκιτ

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Εμμανουέλα Κατζουράκη στο σκιτ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σκοποβολής στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ενώ και μόνο με τη συμμετοχή της στον τελικό εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024.

Στον 1ο γύρο του τελικού οι έξι φιναλίστ δεν αστόχησαν και στον 2ο αστόχησε μόνο η Χιλιανή Κροβέτο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στον 3ο γύρο βολών αστόχησε στις δύο από τις τέσσερις βολές, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πέμπτη θέση μαζί με την Χιλιανή.

Στο 4ο σετ η Κατζουράκη ήταν άψογη στις βολές της, αλλά οι τρεις Αμερικανίδες του τελικού διατηρούσαν το προβάδισμα για το βάθρο. Η Κατζουράκη έχασε άλλη μία βολή στο επόμενο σετ βολών, η Κροβέτο αστόχησε ξανά στην τελευταία της βολή, και έτσι η Χιλιανή βγήκε εκτός βάθρου.

Στην κορυφαία 5άδα η Εμμανουέλα είχε μία άστοχη βολή, και στο κρίσιμο σετ για να μπει στην 4αδα έκανε το απόλυτο (4/4). Με νέο 4/4 η Κατζουράκη αύξησε τις πιθανότητες για μετάλλιο, όμως στο διπλό στόχο έχασε μία βολή, αλλά για καλή της τύχη και η Σίμοντον αστόχησε και η είσοδος στο βάθρο κρίθηκε στο επόμενο σετ βολών.

Εκεί, η Ελληνίδα αθλήτρια έχασε μόλις μία βολή από τις τέσσερις, το ίδιο έκανε και η Αμερικανή, και έτσι η Κατζουράκη κατέκτησε τη θέση της στο βάθρο των νικητών. Για το βήμα παραπάνω, δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά από την “χρυσή” Σλοβάκα Μπαρτέκοβα, και έτσι έμεινε στην 3η θέση.

Η κατάταξη του τελικού:
1. Μπαρτέκοβα (Σλοβακία) 54+11
2. Βίτζι (ΗΠΑ) 54+10
3. Κατζουράκη (Ελλάδα) 43
4. Σίμοντον (ΗΠΑ) 34
5. Σμιθ (ΗΠΑ) 26
6. Κροβέτο (Χιλή) 16

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή