fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Ντόχα: Στην κορυφή των μεταλλίων οι ΗΠΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ντόχα: Στην κορυφή των μεταλλίων οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πήραν το ένα τρίτο των μεταλλίων στο παγκόσμιο κύπελλο πήλινου στόχου στη Ντόχα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της χώρας πήραν την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων του Κατάρ με 3 χρυσά, 2 αργυρά και ένα χάλκινο. Επόμενη ήταν η Ιταλία με ένα χρυσό και 3 χάλκινα μετάλλια ενώ Αυστραλία και Τουρκία πήραν από ένα χρυσό.

 Τρεις φορές κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, η Κίμπερλι Ροντ, πήρε τον τίτλο στο σκιτ γυναικών επικρατώντας της συμπατριώτισσάς της, Σαμάνθα Σίμοντον ενώ 3η ήταν η Ιταλίδα Σιμόνα Σκοτσέτι.

 Η 43χρονη Ροντ μαζί με τον Βίνσεντ Χάνκοκ νίκησαν τον Ερίκ Ντελορέ και τη Λουσί Αναστασίου από τη Γαλλία με 6-0 στο μεικτό ομαδικό. Ο τελικός του μεικτού ομαδικού τραπ είδε τον Γουίλιαμ Χίντον και την Αλίσια Κάθλιν Γκοχ να νικούν το δίδυμο από το Κουβέιτ των Ταλάλ Αλρασίντι και Σάρα Αλχαβάλ με 6-0.

Δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Τούρκος Ογκιουζχάν Τουζούν πήρε τον τίτλο στο τραπ με διαφορά τριών βαθμών από τον κάτοχο του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τον Βρετανό Μάθιου Κάουαρντ-Χόλεϊ ενώ τρίτος ήταν ο Ινδός Πριτβιράζ Τονταϊμάν. Παγκόσμιος πρωταθλητής και «χρυσός» Ολυμπιονίκης ο Γκαμπριέλε Ροσέτι, πήρε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για την Ιταλία στο σκιτ νικώντας με 39-38 τον Χάνκοκ στον τελικό ενώ ο επίσης Ιταλός Λουίτζι Λότζε πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Κάτοχος τριών μεταλλίων σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Μόσχα το 2017, η Πένι Σμιθ ξεχώρισε για την Αυστραλία στο τραπ επικρατώντας της Ζουζάνα Ρέχακ-Στεφέντσκοβα από την Τσεχία που είχε πάρει τον Ολυμπιακό τίτλο στο Τόκιο ενώ 3η ήταν η Γκοχ.

Η σεζόν συνεχίζεται στο Μποπάλ της Ινδίας με τους αγώνες τυφεκίου και πιστολιού από τις 20 έως τις 27 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή