fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο Ντόχα: Η πρεμιέρα των Ελληνων σκοπευτών στο σκητ

Παγκόσμιο κύπελλο Ντόχα: Η πρεμιέρα των Ελληνων σκοπευτών στο σκητ

Η εθνική ομάδα του σκητ ξεκίνησε τις προσπάθειές της στο παγκόσμιο κύπελλο πήλινου στόχου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες (4-13/3) στην Ντόχα όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες βολές στην προκριματική φάση.

Η επίδοση που ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς ήταν αυτή του Χαραλάμπου Χαλκιαδάκη, ο οποίος ολοκλήρωσε την 1η μέρα με το εντυπωσιακό 74/75 (25-25-24) χάνοντας μόλις ένα πιάτο λίγο πριν τελειώσει την προσπάθειά του.

Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας σκοπευτής βρίσκεται στην 15η θέση, ωστόσο έχει ελπίδες πρόκρισης για τον τελικό αν αναλογιστούμε και το ότι τέσσερις σκοπευτές που βρίσκονται από πάνω του και συγκεκριμένα οι Έλια Στρουτσιόλι (Ιταλία), Νικόλας Βασιλείου (Κύπρος), Τίμι Βαλιονέμι (Φινλανδία), Τζόζεφ Μπένταζμιν Κέλερ (ΗΠΑ) αγωνίζονται άνευ συναγωνισμού και δεν έχουν δικαίωμα πρόκρισης στον τελικό.

Στην 23η θέση βρίσκεται ο «χρυσός» της προηγούμενης σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου στο Ραμπάτ, Νίκος Μαυρομμάτης, με 73/75 (24-24-25, λίγο πιο κάτω είναι ο Μάκης Μίτας με το ίδιο σκορ (24-25-24), ενώ στην 46η θέση βρίσκεται ο Γιάννης Γκογκολάκης με 72/75 (25-24-23), αλλά χωρίς να έχει δικαίωμα πρόκρισης στον τελικό καθώς αγωνίζεται άνευ συναγωνισμού.

Εκτός από τους άνδρες στην Ντόχα βρίσκεται και η Έμμα Κατζουράκη, η οποία παρά τα όσα έζησε στην τραγωδία των Τεμπών όπου βρισκόταν σ’ ένα από τα βαγόνια του επιβατηγού τρένου, αγωνίστηκε κανονικά ολοκληρώνοντας την 1η μέρα με σκορ 69/75 (24-22-23) καταλαμβάνοντας την 30η θέση.

Η δράση συνεχίζεται την Τρίτη (7/3), όπου θα ολοκληρωθεί ο προκριματικός γύρος με τα 50 τελευταία πιάτα, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθούν οι τελικοί σε άνδρες και γυναίκες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή