fbpx

Νέος πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας ο Ρόσι

Νέος πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας ο Ρόσι

Ο Ιταλός Λουτσιάνο Ρόσι επικράτησε του Ρώσου ολιχάρχη Βλαντίμιρ Λίζιν με 136 ψήφους έναντι 127 και είναι ο νέος πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος.

 Ο 69χρονος Ρόσι, ο οποίος ηττήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Λίζιν πριν 4 χρόνια, πήρε το 51,71% των ψήφων στην εκλογική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Σαρμ, Ελ-Σιχ της Αιγύπτου. Η προεκλογική καμπάνια επισκιάστηκε από τις κατηγορίες ότι η εταιρεία του Λίζιν, η Novolipetsk, παρείχε ατσάλι για τον ρωσικό στρατό με συμμετοχή και στο πρόγραμμα των πυρηνικών όπλων της χώρας.

 Ο Λίζιν, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 24,6 δισεκατομμύρια ευρώ, αρνήθηκε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου παρά τις εκκλήσεις από κάποιες χώρες να σκεφτεί τη θέση του μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το Φεβρουάριο και τις φημολογούμενες καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

 «Φυσικά είμαι πανευτυχής με το αποτέλεσμα», είπε ο Ρόσι. «Σίγουρα με αυτό το αποτέλεσμα σήμερα επιβραβεύεται το πάθος και η αφοσίωσή μου για το άθλημα της σκοποβολής. Ευχαριστώ τους πάντες, ειδικά την οικογένειά μου και εκείνους που με ψήφισαν. Ευχαριστώ κι εκείνους που δεν με ψήφισαν επειδή έχω πρόθεση να είμαι πρόεδρος όλων για την ανάπτυξη του αθλήματός μας. Υπόσχομαι ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση και δουλειά για την εξέλιξη της σκοποβολής και ένα καλύτερο μέλλον για ένα άθλημα που είναι η ζωή μου και αγαπώ».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή