fbpx

Παγκόσμιο: Έπεσε η αυλαία στο Κάιρο

Παγκόσμιο: Έπεσε η αυλαία στο Κάιρο

Συνολικά 15 χώρες πήραν τις 32 θέσεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι μετά την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος σταθερού στόχου που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Από αυτές τις 32 θέσεις οκτώ πήγαν στην Κίνα, πέντε στη Νότια Κορέα, τρεις στην Πολωνία, δύο σε Ινδία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Πακιστάν και από μία σε Τσεχία, Ιταλία, Νορβηγία, Γερμανία, Αρμενία, Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία.

Τα αγωνίσματα που έδιναν μετάλλια ήταν 68 με 25 χώρες να παίρνουν τα χρυσά, οι 17 από την Ευρώπη, οι επτά από την Ασία και μία από την αμερικανική ήπειρο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα αγωνίσματα τυφεκίου 300 μέτρων.

Στο ομαδικό πρηνηδόν των ανδρών η Δανία πήρε τον τίτλο με τους Γιανς-Ούλρικ Λάντεκιερ-Μίκελσεν, Στέφεν Όλσεν και Κάρστεν Μπραντ. Το αργυρό μετάλλιο στους Ελβετούς Ζιλ Βενσάν Ντουφό, Πάσκαλ Μπάχμαν και Σάντρο Γκρόιτερ και το χάλκινο στους Πολωνούς Ντάνιελ Ρόμαντσικ, Ματσιέι Κοβάλεβιτζ και Τόμαζ Μπάρτνικ.

 Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Νορβηγία με τις Κάτριν Λουντ, Τζένι Βάτνε και Τζανέτ Χεγκ Ντούεσταντ. Δεύτερη θέση για την Ελβετία με τις Σαρίνα Χιτζ, Σίλβια Γκινάρντ Σνίντερ και Άνια Σέντι και το χάλκινο μετάλλιο για τη Γερμανία με τις Λίζα Μίλερ, Φερονίκ Μίνστερ και Άννα-Λένα Γκόιτερ.

 Στο μικτό ομαδικό η Νορβηγία πήρε το χρυσό μετάλλιο με την Τζανέτ Χεγκ Ντούεσταντ και τον Σίμον Κλάουσεν ενώ η Ελβετία έπρεπε να αρκεστεί στο αργυρό μετάλλιο με την Άνια Σέντι και τον Πάσκαλ Μπάχμαν. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Πολωνία με την Καρολίνα Κόβαλτσικ και τον Ντάνιελ Ρόμαντσικ.

Την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων κατέλαβε η Κίνα με 27 χρυσά, 16 αργυρά και 15 χάλκινα. Ακολούθησε η Ινδία με 12 χρυσά, 9 αργυρά και 13 χάλκινα και τρίτη ήταν η Νορβηγία με 7 χρυσά, τρία αργυρά και δύο χάλκινα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή