fbpx

Παγκόσμιο: Επιστροφή στον…στόχο για την Κιμ (vids)

Παγκόσμιο: Επιστροφή στον…στόχο για την Κιμ (vids)

Πρώην κάτοχος χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, η Τζανγκ-Μι Κιμ επικράτησε του ανταγωνισμού και πήρε τον τίτλο στο πιστόλι 25 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής σταθερού στόχου που διεξάγεται στο Κάιρο της Αιγύπτου.

 Η Κιμ από τη Νότια Κορέα επικράτησε στον τελικό της Τσεν Γιαν από την Κίνα σε μία δραματική εξέλιξη στον τελικό, καθώς λίγο πριν την εκπνοή έφτασε τους 32 πόντους έναντι 31 της αντιπάλου της. Η Γερμανίδα Ντορίν Φένεκαμπ πήρε το χάλκινο με 22 πόντους ενώ η Βουλγάρα Αντοανέτα Κοσταντίνοβα είχε απολογισμό μόλις οκτώ πόντων.

 Κιμ , Τσεν, Κοσταντίνοβα και η Ιρανή Χανίγιεχ Ροσταμιάν από το Ιράν εξασφάλισαν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

YouTube video

 Στους άνδρες, το πρόγραμμα της ημέρας είχε τον τελικό του τυφεκίου 50 μέτρων τριών θέσεων με τον Ουκρανό Σερχίι Κούλις να φτάνει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Κούλις, που είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο στο αεροβόλο τυφέκιο 10 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, νίκησε 16-6 τον Πολωνό Τόμαζ Μπάρτνικ. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Νορβηγός Γιον-Χέρμαν Χεγκ. Οι δύο πρώτοι πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ινδό Σβαπνίλ Κουσάλε και τον Κινέζο Λιού Γιουκούν που πήραν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα καθώς ο Νορβηγός τα είχε ήδη καταφέρει με την απόδοσή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

YouTube video

 Έσα Σινχ και Σαμράτ Ράνα πήραν το χρυσό μετάλλιο στο μικτό ομαδικό πιστόλι 10 μέτρων νέων και νεανίδων.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή