fbpx

Παρίσι 2024: Νέος τρόπος επιλογής από την ινδική ομοσπονδία

Παρίσι 2024: Νέος τρόπος επιλογής από την ινδική ομοσπονδία

Οι αθλητές της Ινδίας που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι θα πρέπει να περάσουν από νέα πολιτική επιλογής. Η εθνική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει τα πρόσωπα που θα την εκπροσωπήσουν σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα.

 Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, οι αθλητές σε τυφέκιο και πιστόλι, θα επιλέγονται με βάση τις επιδόσεις τους στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων στις αρχές του 2024 και όχι στη διάρκεια ενός τετραετούς Ολυμπιακού κύκλου. Στο πρώτο μισό του 2024 υπάρχουν τέσσερις προκριματικές διοργανώσεις με τελευταία χρονικά να είναι αυτή του Ασιατικού πρωταθλήματος.

 Οι αθλητές με τον υψηλότερο μέσο όρο στα τρία από αυτά τα τέσσερα προκριματικά τουρνουά θα έχουν και το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα ονόματα αναμένεται να γίνουν γνωστά περίπου ένα μήνα πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η νέα αυτή πολιτική επιλογής έρχεται ως συνέπεια της απογοητευτικής παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου η Ινδία δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο στην σκοποβολή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή