fbpx

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Αυξάνονται οι κάτοχοι μεταλλίων (vid)

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Αυξάνονται οι κάτοχοι μεταλλίων (vid)

Η δράση συνεχίζεται στην Πολωνία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβόλου πιστολιού και τυφεκίου με τον Πετρ Νιμπούρσκι από την Τσεχία να επικρατεί του Νορβηγού Γιον-Χέρμαν Χεγκ με 16-14 στον τελικό των 50 μέτρων τριών θέσεων. Οι δύο φιναλίστ εξασφάλισαν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ένας άλλος Τσέχος, ο Γίρι Πριβάτσκι.

YouTube video

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ρίκε Μενγκ Ίμπσεν από τη Δανία επικράτησε της Βερόνικα Μπαζίτσκοβα από την Τσεχία με τις δύο αθλήτριες να έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν και στη γαλλική πρωτεύουσα σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια. Η Ουκρανή Ντάρια Τίχοβα πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Γαλλία και Γερμανία επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους στα 25 μέτρα ταχείας βολής. Δύο κάτοχοι χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Ζαν Κικαμπουά, νικητής στο Τόκιο και ο Κρίστιαν Ράιτς, νικητής στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ήταν μεταξύ των φιναλίστ στο Βρότσλαβ. Παρόλα αυτά, οι συμπατριώτες τους, Κλεμάν Μπεσαγκέ και Όλιβερ Γκάις πήραν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα και μαζί το εισιτήριο για το Παρίσι το 2024. Στην τρίτη θέση ο Πάβλο Κοροστίλοφ από την Ουκρανία.

YouTube video

Στα 50 μέτρα πρηνηδόν των γυναικών η Γερμανίδα Άννα Γιάνσεν αποδείχθηκε η καλύτερη με 630,5 βαθμούς, μόλις τρία δέκατα του βαθμού μπροστά από τη Νορβηγίδα Τζένι Στένε. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, επίσης από τη Νορβηγία, η Ζανέτ Χεγκ Ντούεσταντ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών καλύτερος ήταν ο Γιαν Λοκμπίλερ από την Ελβετία αφήνοντας δεύτερο τον Βούλγαρο Άντον Ριζόφ και τρίτο τον Σίμον Κλάουσεν από τη Νορβηγία.

 Στο μικτό ομαδικό 25 μέτρων ταχείας βολής η Ουκρανία είχε διπλή εκπροσώπηση στο βάθρο καθώς η Αναστάσια Νίμετς και ο Βολοντίμιρ Πάστερνακ πήραν το χρυσό μετάλλιο και η Γιούλια Κοροστίλοβα με τον Πάβλο Κοροστίλοφ έκαναν δικό τους το χάλκινο. Στη δεύτερη θέση η Τσεχία με την Αλζμπέτα Ντέντοβα και τον Ματέι Ραμπούλα.

Στο στάνταρ πιστόλι 25 μέτρων ο Ρουσλάν Λούνεφ από το Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε την πρώτη θέση με 574 βαθμούς. Ο Πάβλο Κοροστίλοφ που είχε ήδη πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο μικτό ομαδικό 25 μέτρων ταχείας βολής πήρε ένα ακόμα χάλκινο όπως ο Ραμπούλα πήρε ένα ακόμα αργυρό μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή