fbpx

Ευρωπαϊκό: Οι νέοι πρωταθλητές στο τραπ

Ευρωπαϊκό: Οι νέοι πρωταθλητές στο τραπ

Στη Λάρνακα της Κύπρου διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πήλινου στόχου και ο πρώτος τίτλος απονεμήθηκε στην Σιλβάνα Στάνκο από την Ιταλία και το τραπ γυναικών. Στη δεύτερη θέση η Λούσι Σάρλοτ Χολ από τη Μεγάλη Βρετανία με τις δύο αθλήτριες να εξασφαλίζουν και το πρώτο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 για τις χώρες τους. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Τζέσικα Ρόσι από την Ιταλία.

Στους άνδρες, ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Τσέχος Γίρι Λιπτάκ, πήρε το χρυσό μετάλλιο και το ένα από τα δύο εισιτήρια για τη διοργάνωση του Παρισιού. Η άλλη θέση πήγε στον Ρίκαρντ Λέβιν-Άντερσον από την Σουηδία που κατέλαβε τη δεύτερη θέση ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Νέιθαν Χέιλς από τη Μεγάλη Βρετανία.

Το μικτό ομαδικό αγώνισμα διεξήχθη με την συμμετοχή 28 ομάδων εκ των οποίων οι έξι πέρασαν στον τελικό. Το ιταλικό δίδυμο των Τζέσικα Ρόσι και Ντανιέλε Ρέσκα πήρε τη νίκη στο μεγάλο τελικό απέναντι στο τουρκικό δίδυμο των Ογκιουζχάν Τουζούν και Σαφίγιε Σαριτούρκ Τεμιζντεμίρ. Στον πρώτο μικρό τελικό η γερμανική ομάδα των Κάτριν Κουός και Πάουλ Πίγκορς και η πορτογαλική των Ζοάο Αζεβέδο και Μαρία Ινές Μπάρος Κοέλιο αναμετρήθηκαν στο σουτ-οφ με την Πορτογαλία να αναδεικνύεται νικήτρια. Στον άλλο μικρό τελικό ο Έρικ Βάργκα και η Ζουζάνα Ρεχάκ-Στεφέτσκοβα από την Τσεχία αποδείχθηκαν καλύτεροι από τον Άαρον Χίντινγκ και Λούσι Σάρλοτ Χολ από τη Μεγάλη Βρετανία.

Η επιτυχία ήταν διπλή στο ομαδικό τραπ για την Ιταλία καθώς πήρε τον τίτλο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στο μεγάλο τελικό των ανδρών η ιταλική τριάδα των Λορέντσο Φεράρι, Ντανιέλε Ρέσκα και Μάουρο ντε Φιλίπις πήρε τη νίκη απέναντι στους Κροάτες Άντον Γκλάσνοβιτς, Φραντσέσκο Ραβάλικο και Γιόζιπ Γκλάσνοβιτς. Στις γυναίκες, οι Σιλβάνα Στάνκο, Τζούλια Γκράσια και Τζέσικα Ρόσι επικράτησαν των Σάρα Σίλια Πατρίσια Νούμελα, Μόπσι Βερόμαα και Νόορα Αντικάινεν από τη Φινλανδία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή