fbpx

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Η δράση στη Λάρνακα

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Η δράση στη Λάρνακα

Οκτώ θέσεις διεκδικούνται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής πήλινου στόχου αρχίζει στις 26 Αυγούστου στη Λάρνακα της Κύρου με έπαθλο πέρα από τον τίτλο και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Συνολικά διεκδικούνται από δύο εισιτήρια για το τραπ και το σκιτ σε άνδρες και γυναίκες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Πέρα από τα παραπάνω θα υπάρχει και η μάχη για την παγκόσμια κατάταξη, την κατάταξη πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι αλλά και για την κατάταξη πρόκρισης στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023. Πέρα από τα ατομικά δράση θα υπάρχει και σε ομαδικό επίπεδο με ένα μικτό (μία γυναίκα, ένας άνδρεας) και ένα ομαδικό αγώνισμα (τρία μέλη) σε τραπ και σκιτ.

Μεγάλα ονόματα από όλη την Ευρώπη θα βρεθούν στην Κύπρο περιλαμβανομένων πρώην πρωταθλητών και κατόχων μεταλλίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Μεταξύ αυτών ο κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στο Τόκιο στο σκιτ και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2013, ο Δανός Γιέσπερ Χάνσεν, ο κάτοχος του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Βρετανός Μάθιου Κάουαρντ Χόλεϊ και οι νικητές του Ολυμπιακού τίτλου στο μικτό τραπ, Φατίμα Γκάλβεθ και Αλμπέρτο Φερνάντεθ από την Ισπανία.

 Ο Τζιανμάρκο Μπέρτι και η Αλεσάντρα Πρίλι, που πήραν το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για το Σαν Μαρίνο με το αργυρό στο Τόκιο του μικτού τραπ, θα είναι επίσης στη Λάρνακα. Πολλές οι γαλλικές παρουσίες που θα θέλουν να δείξουν τις ικανότητές τους με κάτι λιγότερο από δύο χρόνια να απομένει μέχρι να αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα τους. Στη γαλλική αποστολή βρίσκεται και η Καρόλ Κορμενιέ – κάτοχος αργυρού μεταλλίου σε ευρωπαϊκό πρωτάλημα – και ο Ερίκ Ντελονέ, με τον τελευταίο να έχει πάρει την πέμπτη θέση στο Τόκιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή