fbpx

Shooting Champs: Στη Γουατεμάλα η δράση Κεντρ. Αμερικής – Καραϊβικής

Shooting Champs: Στη Γουατεμάλα η δράση Κεντρ. Αμερικής – Καραϊβικής

Με την συμμετοχή 16 χωρών και 300 αθλητών η δράση σε τυφέκιο και πιστόλι.

Η αμερικανική ήπειρος μπαίνει στη δράση για 20η φορά στην ιστορία με το πρωτάθλημα Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. Η διοργάνωση διεξάγεται στη Γουατεμάλα με την συμμετοχή 16 χωρών καθώς Ονδούρα, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα, Γουαδελούπη, Αρούμπα, Κούβα. Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Βενεζουέλα, Κολομβία, Μπαρμπέιντος, Παναμάς και Νικαράγουα αναμετρώνται διεκδικώντας και τα 106 εισιτήρια για τους αγώνες Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής που διεξάγονται το 2023 στο Σαν Σαλβαδόρ.

Η Μαριέλ Λόπεζ από τη Νικαράγουα πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο χρονικά, στα 10μ. αεροβόλου τυφεκίου γυναικών με την Κουβανή Ντιανέλις Πέρεζ και τη Μεξικανή Αντρέα Πάλαφοξ να κάνουν δικό τους το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Κάρλος Κεζάδα από το Μεξικό αναδείχθηκε νικητής με τον συμπατριώτη του, Χοσέ Σάντσεζ, να ακολουθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με το χάλκινο μετάλλιο να καταλήγει στον Χούλιο Ιέμα από τη Βενεζουέλα.

Κάτοχος Ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο, ο Κουβανός Λάουρις Πούπο, ήταν ο νικητής στα 25μ. αεροβόλου πιστολιού με τον συμπατριώτη του, Χόρχε Άλβαρεζ να παίρνει το αργυρό μετάλλιο ενώ το βάθρο ολοκλήρωσε ο Πάμπλο Καστίγιο από τη Γουατεμάλα. Στο αγωνιστικό πιστόλι, νικήτρια η Ντέλμι Κρουζ από τη Γουατεμάλα με δεύτερη την Κουβανή Λάινα Πέρεζ και τρίτη τη Μεξικανή Αντρέα Ιμπάρα.

Μετά την πρώτη εβδομάδα δράσης, το Μεξικό προηγείται στον πίνακα μεταλλίων με έξι χρυσά, δύο αργυρά και τρία χάλκινα. Η Κούβα ακολουθεί με τέσσερα χρυσά, πέντε αργυρά και τρία χάλκινα και τρίτη είναι η Γουατεμάλα με τέσσερα χρυσά τέσσερα αργυρά και τρία χάλκινα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή