fbpx

Η ιστορία της Σκοποβολής

Η ιστορία της Σκοποβολής

Η σκοποβολή ξεκίνησε σαν μέσον επιβίωσης στον Μεσαίωνα κατά την περίοδο της ιστορίας όπου τι κυνήγι ήταν μια από τις τακτικές για εξεύρεσης τροφής.

19ος αιώνας

Τον 19ο αιώνα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των συνθηκών διαβίωσης, η σκοποβολή άρχιζε να εξελίσσεται ως μέσον διασκέδασης και αθλητισμού. Εκείνη την περίοδο το άθλημα διαδιδόταν με γοργούς ρυθμούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με την διεξαγωγή αγώνων.

1896

Κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η σκοποβολή είχε συμμετοχή με τρία διαφορετικά αγωνίσματα, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα. Σε αυτούς τους αγώνες η Ελλάδα κέρδισε στη σκοποβολή χρυσά και αργυρά μετάλλια.

1904 – 1928

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του St. Louis του 1904 και τους αγώνες του Άμστερνταμ το 1928, η σκοποβολή είναι παρούσα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα με πληθώρα αγωνισμάτων και αθλητών.

1932

Το 1932 ιδρύθηκε η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, με σκοπό την υποστήριξη των Αθλητικών Σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα της Σκοποβολής, τους Έλληνες σκοπευτές και γενικότερα την διάδοση του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Σκοποβολή