fbpx

Το σκέιτμπορντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες (pics)

Το σκέιτμπορντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες (pics)

Το άθλημα του σκέιτμπορντ βρέθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και ήταν το ένα από τα τέσσερα νέα αθλήματα έχοντας πάρει την έγκριση από τον Αύγουστο του 2016.

Οι θέσεις για το Ολυμπιακό τουρνουά του σκέιτμπορντ ήταν 80 με το κάθε αγώνισμα να αποτελείται από είκοσι συμμετοχές, με τρία εισιτήρια να δίνονται από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, 16 από την παγκόσμια κατάταξη και ένα πήγε στη διοργανώτρια Ιαπωνία.

Τα αγωνίσματα του σκέιτμπορντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν τέσσερα, παρκ και στριτ σε άνδρες και γυναίκες με το κάθε αγώνισμα να αποτελείται από δύο γύρους, τον προκριματικό και τον τελικό.

Στο παρκ των ανδρών ο Αυστραλός Κίγκαν Πάλμερ πήρε το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας στη δεύτερη θέση του βάθρου τον Πέδρο Μπάρος από τη Βραζιλία και στην τρίτη τον Κόρι Ζουνό από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών ο τίτλος πήγε στην Σακούρα Γιοσοζούμι από την Ιαπωνία. Η οικοδέσποινα χώρα πήρε και το αργυρό μετάλλιο με την Κοκόνα Χιράκι ενώ το χάλκινο πήρε η Σκάι Μπράουν από τη Μεγάλη Βρετανία.

Στο στριτ των ανδρών η Ιαπωνία πήρε τον Ολυμπιακό τίτλο με τον Γιούτο Χοριγκόμε ενώ το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Κέλβιν Χέφλερ από τη Βραζιλία και το χάλκινο ο Τζάγκερ Ίτον από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ιαπωνία πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με τη Μομίτζι Νισίγια αφήνοντας δεύτερη τη Βραζιλιάνα Ραϊσα Λεάλ. Η Ιαπωνία είχε διπλή παρουσία στο βάθρο με την Φούνα Νακαγιάμα να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκέιτμπορντ - Τροχοσανίδα