fbpx

Οι πέντε μεγάλες μορφές στις γυναίκες

Οι πέντε μεγάλες μορφές στις γυναίκες

Αθλήτριες που έγραψαν ιστορία στο χώρο του σκέιτμπορντ. Του αθλήματος που έκανε ντεμπούτο στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, στη διοργάνωση του Τόκιο το 2022, ενώ θα περιλαμβάνεται φυσικά και σε εκείνο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Ραϊσα Λεάλ

Ίσως δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για τη δυναμική Βραζιλιάνα που έχουν αναπτύξει οι γυναίκες στο χώρο του αθλήματος.

Σακούρα Γιοσοζούμι

Ακολουθώντας την τάση που θέλει τις αθλήτριες να περνούν σε επαγγελματικό επίπεδο από πολύ νεαρή ηλικία η Γιαπωνέζα άρχισε την ενασχόλησή της από την έκτη δημοτικού και μετά την τρίτη θέση στο ασιατικό πρωτάθλημα του 2016 στην Σιγκαπούρη.

Ελίζα Στίμερ

H Αμερικανίδα ήταν η μοναδική γυναίκα που εμφανίστηκε σε πέντε εκδόσεις του βιντεοπαιχνιδιού Tony Hawk Pro Skater δίνοντας την ευκαιρία στα κορίτσια να έχουν ένα χαρακτήρα να παίζουν και άνοιξε το δρόμο για την εμφάνιση όλο και περισσότερων γυναικών στην πραγματική δράση.

Λετίσια Μπουφόνι

Η Βραζιλιάνα από το Σάο Πάουλο άρχισε να αγωνίζεται από μικρή ηλικία και γρήγορα αναδείχθηκε ως μία από τις κορυφαίες μορφές φτάνοντας σε συμφωνία με χορηγούς όπως η Nike.

Πάτι ΜακΓκι

Η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας αθλήτρια και η πρώτη πρωταθλήτρια Ηνωμένων Πολιτειών το 1964. Την επόμενη χρονιά έγινε επαγγελματίας επιδεικνύοντας το νέο τότε άθλημα εμφανιζόμενη στην εκπομπή του Τζόνι Κάρσον.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Σκέιτμπορντ - Τροχοσανίδα