fbpx

Εθνική Ανδρών: “Πέταξε” πρώτα για Ντουμπάι και την Παρασκευή (2/2) θα βρεθεί στη Ντόχα για το Παγκόσμιο

Εθνική Ανδρών: “Πέταξε” πρώτα για Ντουμπάι και την Παρασκευή (2/2) θα βρεθεί στη Ντόχα για το Παγκόσμιο

Η αποστολή της ασημένιας Ολυμπιονίκη και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Εθνικής Ανδρών του πόλο ταξίδεψε την Τρίτη (30/1) για το Ντουμπάι, τελευταίο σταθμό πριν από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (5-17/2).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πραγματοποιήσει στο Ντουμπάι κοινή προετοιμασία με την Ιταλία και την Κροατία, ενώ στην Ντόχα θα μεταβεί την Παρασκευή 2/2.

Στην αποστολή για την Εθνική Ανδρών περιλαμβάνονται οι εξής 15 αθλητές: Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Νίκος Παπανικολάου, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιάννης Αλαφραγκής, Κώστας Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Στάθης Καλογερόπουλος.

Θα τους συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, ο προπονητής φυσικής κατάστασης Μανώλης Βασιλειάδης, ο φυσιοθεραπευτής Ανδρέας Τζανής και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης, ως αρχηγός αποστολής.

Η Εθνική Ανδρών μετέχει στον Β’ Όμιλο του Παγκοσμίου. Η πρεμιέρα της είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου (ημέρα Δευτέρα) με αντίπαλο την Κίνα. Ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί ώρα Ελλάδας. Δύο ημέρες αργότερα (Τετάρτη 7/2), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναμετρηθεί με τη Βραζιλία, στις 9.30 το πρωϊ (ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση με το ματς κόντρα στη Γαλλία (Παρασκευή 9/2) στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Οι άλλοι 3 Όμιλοι:

Α’: Αυστραλία, Νότια Αφρική, Κροατία, Ισπανία

Γ’: Σερβία, Μαυροβούνιο, Ιαπωνία, ΗΠΑ

Δ’: Καζακστάν, Ουγγαρία, Ιταλία, Ρουμανία

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του πόλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα ΕΔΩ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Μετέχει για 18η φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση, με 8 να είναι οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί που την καθοδήγησαν (τις περισσότερες ο Θόδωρος Βλάχος με 5).

Συνολικά 95 αθλητές έχουν δώσει το παρών, με τους Γιώργο Αφρουδάκη, Ντίνο Γενηδουνιά και Γιάννη Φουντούλη να έχουν τις περισσότερες (6) συμμετοχές.

Πρώτος της σκόρερ ο Γιάννης Φουντούλης με 76 γκολ (1.023 συνολικά η Εθνική).

Τα παιχνίδια της συνολικά σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, είναι 119 (58 Νίκες, 7 Ισοπαλίες, 54 Ήττες).

Τέσσερα (4) τα Μετάλλια μας:

  • Χάλκινο, 2005 (Μόντρεαλ)
  • Χάλκινο, 2015 (Καζάν)
  • Χάλκινο, 2022 (Βουδαπέστη)
  • Ασημένιο, 2023 (Φουκουόκα)

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο