fbpx

Ελλάδα – Γαλλία, ο προημιτελικός του Ευρωπαϊκού: Πρώτο “κλειδί” για να ανοίξει ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς – Που θα τον δείτε

Η Πλευρίτου στο Ελλάδα - Γαλλία

Την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν θέλει να σφραγίσει απόψε (Τρίτη 9/1, 20:00), η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών, καθώς εκείνη την ώρα γίνεται ο προημιτελικός της διοργάνωσης κόντρα στη Γαλλία του Τεό Λοράντου και μπορείτε να τον δείτε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3. Επιπλέον, η νίκη θα αποτελέσει το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την πρώτη “πόρτα” στην προσπάθεια για εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η… μισή δουλειά (και παραπάνω) για την ελληνική ομάδα είχε γίνει με τη νίκη της πρεμιέρας επί της Ουγγαρίας, που της χάρισε τη 2η θέση του Α΄ ομίλου (πίσω από την πρωταθλήτρια κόσμου Ολλανδία) και της έφερε έναν σχετικά υποδεέστερο αντίπαλο στον δρόμο για τους «4» και ο προημιτελικός μοιάζει βατός.

Η Γαλλία βρίσκεται στο απόγειο της προετοιμασίας της εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα δώσει το “παρών” ως οικοδέσποινα, έχει κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο των τοπ ομάδων. Αυτό φαίνεται και στο Αϊντχόφεν, όπου νίκησε άνετα το Ισραήλ (16-8) στον όμιλο και τη Γερμανία (14-6) στο νοκ-άουτ, αλλά έχασε εξίσου άνετα από την Ιταλία (12-6) και την Ισπανία (17-8). Βασικός στόχος των “τρικολόρ” στη διοργάνωση είναι να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο της Ντόχα, που θα τους χρησιμεύσει ως ακόμη ένα δυνατό τεστ προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών του Παρισιού.

Επισημαίνεται ότι οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν κοινή προετοιμασία στο Παρίσι πριν τα Χριστούγεννα και μάλιστα έδωσαν και φιλικό παιχνίδι, στο οποίο η εθνική επικράτησε 14-12. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν το 2020 στη Βουδαπέστη, σε αγώνα κατάταξης, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 13-3.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι το γεγονός ότι η Αλεξία Καμμένου θα βρει ως αντίπαλο τον προκάτοχό της, καθώς ο Τεό Λοράντος κάθισε στον πάγκο της εθνικής γυναικών το διάστημα 2020-2021, πριν τον διαδεχθεί η νυν ομοσπονδιακή τεχνικός.

ΜΕΤΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ

Εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας, η ελληνική ομάδα θα βρει απέναντί της, στον ημιτελικό της Πέμπτης (11/1), την κάτοχο του τίτλου Ισπανία, η οποία επιβλήθηκε άνετα, στον πρώτο προημιτελικό, νωρίτερα, με 17-6 επί της Κροατίας. Είναι το επόμενο κλειδί για τους Ολυμπιακούς, καθώς αν κερδίσει θα έχει στα χέρια της -εκτός από το ευρωπαϊκό μετάλλιο- κατά μεγάλο ποσοστό και το εισιτήριο για Παρίσι, αλλά ακόμα κι αν χάσει τον ημιτελικό, θα έχει μια ακόμα ευκαιρία στον ενδεχόμενο μικρό τελικό. Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό δίνει μόνο ένα Ολυμπιακό εισιτήριο και ότι οι δύο ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη πρόκριση στους Ολυμπιακούς είναι οι Ολλανδία και Ισπανία.

Το ντέρμπι των αποψινών προημιτελικών είναι αυτό μεταξύ Ιταλίας και Ουγγαρίας, με τον νικητή να περνάει στην τετράδα (όπου θα τον περιμένει η Ολλανδία) και να διεκδικεί -λογικά μαζί με την εθνική- το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων προημιτελικών:

18:30 Ολλανδία-Μεγάλη Βρετανία
20:00 ΕΛΛΑΔΑ-Γαλλία
21:30 Ιταλία-Ουγγαρία

Μπορείτε να δείτε τον προημιτελικό Ελλάδα – Γαλλία σε live streaming και ΕΔΩ.

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο