fbpx

Ελλάδα – Κροατία 25-8: Με άνεση το “2 στα 2” για τις γοργόνες στο Αϊντχόφεν (video)

Ελλάδα - Κροατία 25-8

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών έφθασε στο ζητούμενο κόντρα στην Κροατία, με μια άνετη νίκη και το επιβλητικό 25-8, για τη 2η αγωνιστική του Α’ Ομίλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, πετυχαίνοντας το “2 στα 2” στη διοργάνωση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περιμένει την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ουγγαρία, που θα ακολουθήσει στις 20:00, ώρα Ελλάδας. Νίκη της γηπεδούχου Ολλανδίας θα σημαίνει αυτόματα απευθείας πρόκριση μαζί με την Ελλάδα στην προημιτελική φάση. Αν υπάρξει αυτό το σενάριο το απόγευμα της Κυριακής (7/1, 19:30, ΕΡΤ 3) η Ελλάδα και η πρωταθλήτρια κόσμου Ολλανδία, που προπονεί ο Ευάγγελος Δουδέσης θα παίξουν για την πρωτιά στον Όμιλο.

Στο πρώτο οκτάλεπτο το παιχνίδι με την Κροατία ήταν αρκετά ισορροπημένο. Η Εθνική μας δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της παρ’ όλα αυτά το τέλος του πρώτου οκταλέπτου τη βρήκε μπροστά στο σκορ με 5-4. Όμως, από τη δεύτερη περίοδο είδαμε την εικόνα που περιμέναμε από τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου, που κυριάρχησαν σε άμυνα και επίθεση. Στο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγούταν 12-5 και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση.

Στο τέλος το παιχνίδι μετετράπη σε αγώνα τυπικής διαδικασίας, καθώς η Ελλάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί με 25-8.




Δείτε αναλυτικά τη διακύμανση ΕΔΩ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ 25-8

Οκτάλεπτα: 5-4, 7-1, 6-1, 7-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 4, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 3, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 5, Ασημάκη 1, Τορνάρου 1, Σάντα, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Ελληνιάδη 5, Σταματοπούλου.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Μπρούνο Σαμπιόνι): Μεντβέσεκ, Γιάνκοβιτς 2 Ντέσνιτσα, Γ. Μπούτιτς 1, Μ. Μπούτιτς, Σκέλιν, Μπρνέτιτς 1, Γκλας 2, Ρόζιτς, Ι. Μπούτιτς, Μπάρισιτς 1 Κάνγκλερ 1, Τροχάν.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΟΜΙΛΟΥ:

  1. Ελλάδα 6 (39-20) 2 αγ.
  2. Ολλανδία 3 (24-6) 1 αγ.
  3. Ουγγαρία 0 (12-14) 1 αγ.
  4. Κροατία 0 (14-49) 2 αγ.

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο