fbpx

Εθνική Γυναικών: Στην τελική ευθεία για την τριπλή αποστολή στο Ευρωπαϊκό

Εθνική Γυναικών: Στην τελική ευθεία για την τριπλή αποστολή στο Ευρωπαϊκό

Τέρμα το διάλειμμα με το τριήμερο εορταστικό ρεπό. Τα κεφάλια μέσα… Συνεχίζεται από αύριο Τετάρτη (27/12) και κορυφώνεται η σκληρή προετοιμασία, στο τελευταίο της στάδιο, για την Εθνική Γυναικών του πόλο, αφού σε δέκα ημέρες θα ξεκινήσει στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη Αϊντχόφεν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (5-13/1), όπου οι διεθνείς μας θα έχουν τριπλή αποστολή…

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα παλέψουν προκειμένου να ανέβουν στο βάθρο και, παράλληλα, να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στη Ντόχα τον Φεβρουάριο. Ο τρίτος στόχος για την Εθνική Γυναικών; Να διεκδικήσουν (και) την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βέβαια, το έργο των διεθνών μας είναι δύσκολο, αφού κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο με την πρωταθλήτρια κόσμου Εθνική Γυναικών της Ολλανδίας, την πανίσχυρη Ουγγαρία και την Κροατία.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, στα προημιτελικά προκρίνονται απευθείας οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις από κάθε όμιλο της A΄ κατηγορίας (Α΄ και Β΄), ενώ οι υπόλοιπες δίνουν νοκ-άουτ αγώνα για την πρόκριση στην οκτάδα, με αντίπαλο ομάδα που θα έχει τερματίσει πρώτη ή δεύτερη στους ομίλους της B΄ κατηγορίας (Γ΄ και Δ΄).

Στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενσωματώθηκε και η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία πήρε την θέση της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Η φουνταριστή του Αλίμου επανέρχεται και στο διεθνές προσκήνιο, τρία χρόνια μετά την -προσωρινή, όπως αποδείχθηκε- αποχώρησή της από την ενεργό δράση και περίπου 4,5 χρόνια αφότου αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το εθνόσημο στο σκουφάκι.

Oι όμιλοι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών

Α’ Όμιλος: Ολλανδία, Ουγγαρία, Κροατία, ΕΛΛΑΔΑ
Β’ Όμιλος: Ισπανία, Ισραήλ, Γαλλία, Ιταλία
Γ’ Όμιλος: Ρουμανία, Σερβία, Τσεχία, Τουρκία
Δ’ Όμιλος: Σλοβακία, Βουλγαρία, Γερμανία, Μ. Βρετανία

Η σειρά των αγώνων της Εθνικής μας ομάδαςστο Αϊντχόφεν (τοπικές ώρες):
5 Ιανουαρίου (20.30): Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ
6 Ιανουαρίου (16.00): ΕΛΛΑΔΑ – Κροατία
7 Ιανουαρίου (18.30): Ολλανδία – ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο