fbpx

Ούιπεστ – Ολυμπιακός 6-7: Άλμα πρόκρισης για το F-4 του Champions League με buzzer beater της Βάσως Πλευρίτου

Ούιπεστ – Ολυμπιακός 6-7: Άλμα πρόκρισης για το F-4 του Champions League με buzzer beater της Βάσως Πλευρίτου

Τεράστια νίκη, που ισοδυναμεί με παραπάνω από μισή πρόκριση για το Final-4 του Champions League Γυναικών πήραν τα κορίτσια του Ολυμπιακού, κερδίζοντας με 7-6 την Ούιπεστ, μέσα στη Βουδαπέστη, χάρη σε… buzzer beater της Βασιλικής Πλευρίτου.

Σε ένα παιχνίδι με κλειστές άμυνες και την Ούιπεστ να μην έχει περιθώρια απώλειας, ο Ολυμπιακός έμεινε σε απόσταση αναπνοής. Βρέθηκε να χάνει με 3-2 στο ημίχρονο, ωστόσο στο τρίτο οκτάλεπτο ισορρόπησε το ματς με την Βασιλική Πλευρίτου (4-4) και στο τέταρτο οκτάλεπτο πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με τέρμα της Χυδηριώτη.

Η ουγγρική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει με την Χάιντου στα 5:43 σε 5-5, όμως στην αμέσως επόμενη επίθεση, η Ξενάκη έβαλε και πάλι σε θέση ισχύος τις «ερυθρόλευκες» που κράτησαν αυτό το προβάδισμα μέχρι και ένα λεπτό πριν τη λήξη. Εκεί με πέναλτι η Φάραγκο έκανε το 6-6, όμως η Βασιλική Πλευρίτου, με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο στην παίκτρια παραπάνω, χάρισε μια τεράστια νίκη στην ομάδα της.

Πλέον, τα κορίτσια του Ολυμπιακού έθεσαν εκτός μάχης για την πρόκριση και την ουγγρική ομάδα και τα πάντα θα κριθούν στον «εμφύλιο» κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης, όπου ωστόσο έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα.

ΟΥΙΠΕΣΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-7

Οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 1-2, 2-3.

ΟΥΙΠΕΣΤ (Μάρτον Μπενζούρ): Μαγιάρι, Ομπέλι 1, Ν.Γκολοπέντσα, Χάιντου 3, Λεντβάι, Βάρο, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Ζέγκεντι, Τίμπα, Ιρμες, Πεστεζντέγκι-Νάγκι, Σ.Γκολοπέντσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Κωνσταντοπούλου.

Διαιτητές: Βαν ντερ Μπεργκ (Ολλανδία), Μπλάσκοβιτς (Κροατία)

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο