fbpx

Ξεχώρισαν από νωρίς τα 15 τρομερά “μωρά” της χρυσής φουρνιάς του ελληνικού πόλο που κατέκτησαν την Ευρώπη – Γνωρίστε καλύτερα τους λεβέντες μας (pics)

Ξεχώρισαν από νωρίς τα 15 τρομερά “μωρά” της χρυσής φουρνιάς του ελληνικού πόλο που κατέκτησαν την Ευρώπη – Γνωρίστε καλύτερα τους λεβέντες μας (pics)

“Τρέλαναν” την Ευρώπη τα τρομερά “μωρά” του Ηλία Μαχαίρα και του Φώντα Μαρκόπουλου, που συνθέτουν ένα καταπληκτικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το οποίο κατέκτησε την κορυφή. Ήταν μια ακόμα σπουδαία διάκριση για την ελληνική υδατοσφαίριση, από τις πολλές τα τελευταία χρόνια -και ιδίως αυτό το λαμπρό καλοκαίρι-, αλλά παράλληλα το πρώτο ιστορικό χρυσό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ηλικιακής κατηγορίας Εφήβων Κ17.

Ποια είναι, όμως, αυτά τα παιδιά που μας έκαναν υπερήφανους, από που προέρχονται και γιατί διακρίνονται; Το apexsports.gr επιχειρεί να σας γνωρίσει καλύτερα με τα παλικάρια αυτά -ένα ένα ξεχωριστά-, παιδιά που έχουν από πολύ νωρίς στην καρδιά τους τους την υδατοσφαίριση, υπήρξαν ταλέντα, αλλά και δούλεψαν σκληρά για να φτάσουν να πετύχουν όσα πέτυχαν και να εγγυώνται για το λαμπρό μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή φουρνιά ταλέντων. Διαλεχτά φυντάνια από συλλόγους με παράδοση στο άθλημα, που μπήκαν στην Εθνικές ομάδες και ξεχώρισαν από πολύ νωρίς. Είναι οι περισσότεροι γεννηθέντες 2006 και συνέθεσαν την Εθνική ομάδα Παίδων Κ15, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό το 2021, την Εθνική Παίδων Κ16 που πήρε το ασημένιο πέρυσι στο 1ο Παγκόσμιο στον Βόλο (οι δυο αυτέσ υπό τις εντολές των Φώντα Λεμπέση και Φώντα Μαρκόπουλου) και τη φετινή των Εφήβων Κ17 που έπιασε ταβάνι. Οι περισσότεροι είναι βασικοί και στη 13άδα της ανδρικής ομάδας του σωματείου τους.

Δείτε ποιοι είναι και από που προέρχονται οι 15 υπέροχοι, αναλυτικά:

Δημήτρης Κρατημένος:
Ξεκίνησε στον ΑΟ Πετρούπολης και στην συνέχεια πήγε στον Παναθηναϊκό. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια (Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό). Καλύτερος τερματοφύλακας και στις 3 χρονιές στις συγκεκριμένες διοργανώσεις.

Σπύρος Λυκούδης:
Ξεκίνησε στο ΝΟ Πατρών και στη συνέχεια μεταγράφηκε στη ΝΕ Πατρών. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Από τους επιθετικούς σκόρερ και πρωταγωνιστές της ομάδας. Έχει πέσει ως μήλο κάτω από τη μηλιά, καθώς είναι γιος του παλιού μεγάλου άσου και νυν προπονητή Μάκη Λυκούδη.

Ιωσήφ Κόκκινος:
Ξεκίνησε στον Εθνικό και στην συνέχεια στο Παλαιό Φάληρο. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Από τους επιθετικούς δεινούς σκόρερ της ομάδας.

Σπυθολέων Καρατζάς:
Αθλητής του ΠΑΟΚ και στην Ανδρών. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Ο βασικός φουνταριστός της ομάδας.

Κωνσταντίνος Καπράγκος:
Αθλητής του ΠΑΟΚ και στην ανδρική ομάδα. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Από τους ταχύτερους αθλητές της ομάδας.

Χρήστος Λασκαρίδης:
Αθλητής του ΠΑΟΚ και στην ανδρική ομάδα. Αρχηγός και μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Η κινητήριος δύναμη, και το μυαλό της ομάδας. Το ίδιο αποτελεσματικός τόσο στην δημιουργία όσο και στην εκτέλεση.

Ορέστης Ζερβουδάκης:
Ξεκίνησε στον Νηρέα Χαλανδρίου και στην συνέχεια πήγε στο Παναθηναϊκό. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαικό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Ο βασικός αμυντικός της ομάδας που δίνει και μεγάλες λύσεις στην επίθεση.

Χρήστος Σιαμάς:
Ξεκίνησε στον Ολυμπιακό και στην συνέχεια μεταγράφηκε στον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναικό. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Ο βασικός αριστερόχειρας και δεινός σκόρερ στην δεξιά μεριά της ομάδας.

Γιώργος Μητράκης:
Αθλητής του ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Παίκτης κλειδί που δίνεις λύσεις σε όλες σχεδόν τις θέσεις.

Βασίλης Χωματάς:
Ξεκίνησε στο Περιστέρι και στην συνέχεια στον Παναθηναικό. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 2 χρόνια Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Αμυντικός με βασικό του προσόν την δύναμη.

Κωνσταντίνος Μπέλεσης:
Αθλητής του ΝΟ Βουλιαγμένης. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 2 χρόνια Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Παίκτης κλειδί, σουτερ από την αριστερή μεριά, γνώστης του παιχνιδιού.

Χρήστος Μαυριόπουλος:
Ξεκίνησε στο ΝΟΠ και στην συνέχεια στη ΝΕΠ. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαϊκό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαϊκό. Ένας εκ των δύο τερματοφυλακων της ομάδας που όποτε χρειάζεται καλύπτει κάθε ανάγκη.

Παναγιώτης Μαραγκουδάκης:
Αθλητής του ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ. Το νέο μέλος της Εθνικής, ο μικρότερος της ομάδας (2007) στην φετινή περίοδο. Δύναμη και ταχύτητα που δίνουν λύσεις σε κάθε θέση.

Κωνσταντίνος Ζαχόπουλος:
Ξεκίνησε στη Λάρισα, και συνέχισε σε ΠΑΟΚ, Παναθηναικό και στην ΑΕΚ. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαικό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαικό. Φουνταριστός με βασικό του προσόν την δύναμη.

Νίκος Γιαννάτος:
Αθλητής του ΝΟ Βουλιαγμένης. Μέλος της Εθνικής τα τελευταία 3 χρόνια Πανευρωπαικό/Παγκόσμιο/Πανευρωπαικό. Αριστερόχειρας από τους ταχύτερους αθλητές της ομάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο