fbpx

LEN: Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στα Κύπελλα Ευρώπης Ανδρών και Γυναικών τη νέα σεζόν – Πότε γίνεται η πρώτη κλήρωση

LEN: Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στα Κύπελλα Ευρώπης Ανδρών και Γυναικών τη νέα σεζόν – Πότε γίνεται η πρώτη κλήρωση

Έξι ομάδες Ανδρών και άλλες πέντε Γυναικών θα είναι η εκπρόσωποι της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου, σύμφωνα με τη λίστα που εγκρίθηκε από τη LEN και έχει φτάσει στην ΚΟΕ και στους συλλόγους που κέρδισαν την ευρωπαϊκή τους έξοδο.

Στα αναδιαμορφωμένα Κύπελλα Ευρώπης των Ανδρών της νέας σεζόν, λοιπόν, θα πάνε, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη λίστα που δημιουργήθηκε με βάση την κατάταξη στις εγχώριες διοργανώσεις της περασμένης περιόδου, κυρίως του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών, αλλά και του Κυπέλλου:

Στο Champions League Ανδρών, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, που έτσι κι αλλιώς έχει wild card για απευθείας συμμετοχή στη φάση των Ομίλων, ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο Απόλλων Σμύρνης στους προκριματικούς γύρους. Και στο Euro Cup οι Πανιώνιος και ο ΓΣ Περιστερίου και ο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός (και όχι ο 6ος της Α1 ΠΑΟΚ). Στο Challenger Cup (που το κατέκτησε ο Απόλλων Σμύρνης την περασμένη σεζόν), η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο, καθώς με τα νέα δεδομένα στο συγκεκριμένο νεοσύστατο (από πέρυσι) Κύπελλο θα μετάσχουν ομάδες από χώρες με πολύ χαμηλές βαθμολογίες στο Ranking της LEN.

Όσον αφορά στις Γυναίκες, στο Champions League θα μετάσχουν, ξεκινώντας από διαφορετικές φάσεις τους, ο Ολυμπιακός, ο ΝΟ Βουλιαγμένης, ο Εθνικός Πειραιά, ο ΑΝΟ Γλυφάδας και ο Άλιμος ΝΑΣ (για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση). Στο Euro Cup Γυναικών θα πάνε όσες αποκλειστούν από το Champions League.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (10/8) Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Αύριο Πέμπτη (10/8), εξάλλου, γίνεται στη Μανίσα της Τουρκίας, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων (Κ17), η κλήρωση της Α’ φάσης του Champions League Ανδρών και Γυναικών.

Ο τρόπος διεξαγωγής:

CHAMPIONS LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ: Βάσει της βαθμολογίας που έχει καταρτισθεί από την LEN και προέρχεται από τις επιτυχίες των συλλόγων και των Εθνικών ομάδων, αλλά και των υποδομών τα τελευταία χρόνια, θα προκύψουν οι 12 από τους 16 συλλόγους, που θα παίξουν στους ομίλους. Μιλάμε δηλαδή για τις πρωταθλήτριες των 11 πρώτων χωρών της βαθμολογίας συν την ιταλική Μπρέσια, αφού η Προ Ρέκο κατέκτησε τον τίτλο στο Βελιγράδι.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση του σχετικού πίνακα. Κάτι που σημαίνει πως, ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής, έχει σίγουρη την θέση του. Οι υπόλοιπες 4 ομάδες θα προκύψουν από προκριματικό γύρο που θα ξεκινήσει 8-10 Σεπτεμβρίου. Σε αυτή τη φάση θα λάβουν μέρος, επίσης, η Βουλιαγμένη και ο Απόλλωνας. 

Στη φάση των 16, θα δημιουργηθούν 4 όμιλοι των 4 ομάδων που θα παίξουν εντός και εκτός έδρας (σύνολο 6 ματς) από τα τέλη Σεπτέμβρη μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη. Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα περάσουν στα προημιτελικά, όπου θα δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 4 ομάδων. Θα γίνουν παιχνίδια εντός και εκτός έδρας (σύνολο 6), από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαϊου, απ όπου θα προκύψουν οι σύλλογοι που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο final-4 (6-8/6/2024).

Η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League θα έχει διπλό όφελος, αφού θα βάλει στα ταμεία της 50 χιλιάδες ευρώ και συγχρόνως θα περάσει απ ευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης της επόμενης σεζόν.

CHAMPIONS LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Κάτι παρόμοιο με τους Άνδρες θα γίνει και στις Γυναίκες αλλά με λιγότερες ομάδες, αφού το προνόμιο να περάσουν απ ευθείας στους ομίλους θα έχουν έξι ομάδες. Οι πρωταθλήτριες, δηλαδή, των χωρών που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Σε αυτήν την κατηγορία, η Ελλάδα βρίσκεται στην 2η θέση, οπότε έχει εξασφαλισμένη θέση ο Ολυμπιακός.

Στην συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά στην προκριματική φάση, θα λάβουν μέρος επίσης η Βουλιαγμένη, ο Εθνικός, η Γλυφάδα και ο Άλιμος. Στη φάση των ομίλων θα δημιουργηθούν 4 όμιλοι των 4 ομάδων με παιχνίδια εντός κι εκτός έδρας (σύνολο 6 ματς σε κάθε όμιλο). Οι σύλλογοι που θα εξασφαλίσουν την πρώτη θέση θα περάσουν στο Final-4 (20-21 Απριλίου).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο