fbpx

Έλληνες εξωτερικού στο Champions League: Και η Γιουγκ του Κάκαρη στο Final-8, παρά την ήττα

Έλληνες εξωτερικού στο Champions League: Και η Γιουγκ του Κάκαρη στο Final-8, παρά την ήττα

Η “αναίμακτη” ήττα για τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ του Κώστα Κάκαρη ήταν ένα από τα σημαντικότερα σημεία της 13ης αγωνιστικής, στον Β’ Όμιλο του Champions League, καθώς η κροατική ομάδα εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση (Final-8) της διοργάνωσης με μόλις μια αγωνιστική να απομένει.

Η Μαρσέιγ επικράτησε της Γιουγκ με 15-11, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Γάλλους ώστε να παραμείνουν στην «κούρσα» για το Final-8, καθώς στον προηγούμενο γύρο είχαν ηττηθεί από τη Γιουγκ με πέντε γκολ διαφορά στο Ντουμπρόβνικ (14-9). Η Σπαντάου του Σάκη Κεχαγιά, η οποία κυνηγούσε βαθμολογικά τη Γιουγκ, έχασε από τη Σαμπαντέλ με 10-11.

Αυτό σημαίνει ότι η Γιουγκ σφράγισε την 4η θέση και προκρίθηκε στην τελική οκτάδα, καθώς, πλέον, καμία από τις ομάδες που βρίσκονται στην 5η – 8η θέση δεν μπορεί να φτάσει τους Κροάτες.

Παράλληλα, η Φερεντσβάρος του Στέλιου Αργυρόπουλου πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη αυτοπεποίθησης επί της πρωτοπόρου του ομίλου Μπρέσια με 10-6 στην καυτή έδρα των Fradi, ενώ η Νόβι Μπέογκραντ των Βλαχόπουλου – Σκουμπάκη επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που ήθελαν… διπλό στην Βουδαπέστη επί της Όρβοσι, φεύγοντας με το επιθυμητό αποτέλεσμα και το 11-9. Παρόλα αυτά, η υπόθεση της πρωτιάς στον Α Όμιλο θα μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι και την τελευταία αγωνιστική μιας και αν η Μπρέσια ηττηθεί από την Γιουγκ και η Νόβι Μπέογκραντ επικρατήσει της Σπαντάου, η οικοδέσποινα του Final-8 θα ολοκληρώσει με περισσότερους βαθμούς την φάση των ομίλων. Προς στιγμήν, η Μπρέσια εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή μετά από 13 Αγωνιστικές, με δύο βαθμούς περισσότερους από τη Νόβι των Ελλήνων.

Όλα αυτά σημαίνουν πως όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού θα είναι στο μεγάλο ραντεβού του Final-8, εκεί όπου φαίνεται πως θα βρίσκονται και δύο ελληνικές ομάδες μαζί, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Βαθμολογία

  1. Μπρέσια 31
  2. Νόβι Βελιγραδίου 29
  3. Φερεντσβάρος 25
  4. Γιουγκ 16
  5. Μαρσέιγ 13
  6. Σαμπαντέλ 13
  7. Σπαντάου 11
  8. Όρβοσι 10

Η τελευταία αγωνιστική (14η-23/5)
Νόβι Μπέογκραντ-Σπαντάου
Μπρέσια-Γιουγκ
Όρβοσι-Μαρσέιγ
Φερεντσβάρος-Σαμπαντέλ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο