fbpx

Champions League: Ιστορική διπλή ελληνική εκπροσώπηση στο Final-8 από Ολυμπιακό και ΝΟ Βουλιαγμένης

Champions League: Ιστορική διπλή ελληνική εκπροσώπηση στο Final-8 από Ολυμπιακό και ΝΟ Βουλιαγμένης

Νέα σπουδαία ελληνική διάκριση για το ελληνικό πόλο, που θα έχει για πρώτη φορά στα χρονικά δύο ομάδες στην Τελική φάση (Final-8) του Champions League Ανδρών.

Η ελληνική υδατοσφαίριση θα έχει δύο ομάδες της στο Final-8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο Βελιγράδι, (31/5-3/6), αφού μετά τον Ολυμπιακό, ο ΝΟ Βουλιαγμένης επικύρωσε το εισιτήριο για την τελική φάση του Champions League, σε μια ιστορική στιγμή για το άθλημα, σε διασυλλογικό επίπεδο, στην Ελλάδα (που πριν από λίγες ημέρες πανηγύρισε την κατάκτηση του Challenger Cup από τον Απόλλωνα Σμύρνης).

Μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της φάσης των Ομίλων, ο ΝΟΒ γεύεται τους καρπούς των κόπων του, καθώς στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου, η Προ Ρέκο νίκησε στην Ιταλία την κροατική Γιαντράν Σπλιτ 14-7 και έτσι η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς, παρά τη σημερινή ήττα της από την Μπαρτσελονέτα, είναι οριστικά στην 4η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας του Ομίλου, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση και ετοιμάζει βαλίτσες για Βελιγράδι.

Μπαρτσελονέτα, Προ Ρέκο, Ολυμπιακός και ΝΟ Βουλιαγμένης είναι οι τέσσερις ομάδες του Α’ Ομίλου που προκρίνονται στο Final-8 και στο Βελιγράδι το ελληνικό χρώμα θα είναι έντονο, καθώς μην ξεχνάμε ότι εκεί θα βρίσκονται με τις ομάδες τους οι Έλληνες διεθνείς, οι Άγγελος Βλαχόπουλος, Δημήτρης Σκουμπάκης με τη σερβική Νόβι Μπέογκραντ, ο Κώστας Κάκαρης με την κροατική Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και ο Στέλιος Αργυρόπουλος με την ουγγρική Φερεντσβάρος.

Ο Ολυμπιακός, εξάλλου, έχει μπροστά του τη μεγάλη μάχη της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής του Ομίλου κόντρα στην Προ Ρέκο, στην Ιταλία, εκεί όπου θα κριθεί η 2η θέση και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πετύχουν μια νίκη για να αποφύγουν στα προημιτελικά του F-8 την έως τώρα 2η του Β’ Ομίλου Νόβι Μπέογκραντ.

Αποτελέσματα Α’ Ομίλου, 13η αγωνιστική: Μπαρτσελονέτα – ΝΟ Βουλιαγμένης 13-6, Ολυμπιακός – Ντιναμό Τιφλίδας 19-10, Προ Ρέκο – Γιαντράν Σπλιτ 14-7, Ανόβερο – Ραντνίτσκι 7-12.

Βαθμολογία (13 αγ.):

1. Μπαρτσελονέτα 36

2. Προ Τέκο 33

3. Ολυμπιακός 31

4. ΝΟ Βουλιαγμένης 17

5. Γιαντράν Σπλιτ 14

6. Ραντνίτσκι 12

7. Ντιναμό Τιφλίδας 6

8. Ανόβερο 3

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο