fbpx

ΗΠΑ-Ολλανδία 8-9: Νίκη πρωτιάς για τις “τουλίπες” στο ντέρμπι κορυφής

ΗΠΑ-Ολλανδία 8-9: Νίκη πρωτιάς για τις “τουλίπες” στο ντέρμπι κορυφής

Ένα εκπληκτικό θέαμα παρουσίασαν ΗΠΑ και Ολλανδία, στον αγώνα τους για την 3η και τελευταία αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Β’ φάσης του World Cup Γυναικών, στο Κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη.

Η Ολλανδία πήρε τη νίκη με 9-8 και εξασφάλισε την πρωτιά με 15 βαθμούς, ενώ οι ΗΠΑ με 13 είναι στη 2η, ό,τι κι αν συμβεί στον άλλο αγώνα.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν χωρίς το άγχος της πρόκρισης, αφού την είχαν εξασφαλίσει από την Α’ φάση, και έπαιξαν σπουδαίο πόλο. Οι “οράνιε”, με όπλο την άμυνα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα ακόμα και τεσσάρων γκολ, 8-4, στις αρχές της τρίτης περιόδου. Οι Αμερικανίδες είχαν απάντηση στο υπόλοιπο του αγώνα, μείωσαν στο ένα γκολ (8-9), αλλά δεν μπόρεσαν την ισοφάριση στην τελευταία φάση.

Διακύμανση:

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 3-2, 1-0.

ΗΠΑ (Άνταμ Κρικόριαν): Τζόνσον, Μούσελμαν 3, Πρεντίς, Τζίλχριστ, Μποναγκόντι 3, Άουσμους 2, Στράικερ, Μαμολίτο, Γκατζανίγκα, Κοέν, Ράνεϊ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ευάγγελος Δουδέσης): Άαρτς, Γουλβς, Σλίκινγκ 2, Βαν Ντε ΣΛουτρά 1, Κένινγκ, Βαν Ντερ Βάιντεν 1, Μπ.Ρόγκε 3, Σέβανιτς, Τζουστρα, Λ.Ρόγκε 2, Μπόσβελντ, Τεν Μπρουκ, Μπούις.

Διαιτητές: Χέιγκ (Αυστραλία), Μαρκοπούλου (Ελλάδα)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο